Od noćas do srede sneg, ledena kiša, olujni vetar

Večeras i u toku noći na jugu i istoku Srbije mestimično se očekuje stvaranje snežnog pokrivača visine oko pet centimetara za 12 sati, lokalno i do 10 centimetara, a na planinama i više, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod. AMSS upozorava vozače da budu pažljivi zbog snega.

U centralnoj i zapadnoj Srbiji očekuje se stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a u Vojvodini mešovite padavine, kiša i sneg.

RHMZ upozorava i da se u noći ponedeljak na utorak i u utorak ujutro u centralnim i južnim krajevima Srbije kratkotrajno očekuje kiša koja će se lediti na tlu. U Timočkoj Krajini kiša se može lediti na tlu i duže tokom prepodneva.

Uz ovakve vremenske neprilike, narednih dana se u nekim delovima Srbije, posebno u košavskom području, očekuje i olujni vetar. Na jugu Banata sa udarima jačim od 24 metra u sekundi.

Auto-moto savez Srbije upozorio je vozače da budu oprezni za volanom i da sporije voze zbog snega, koji, iako se još ne zadržava na kolovozu, može da izazove proklizavanje vozila, a samim tim utiče i na povećan broj saobraćajnih nezgoda.

U ponedeljak ujutro i pre podne u većem delu Srbije biće pretežno oblačno, na severu i istoku mestimično s kišom i snegom, a u ostalim krajevima očekuje se prestanak padavina.

U toku dana očekuje se kratkotrajno razvedravanje sa juga. Vetar će biti uglavnom slab, promenljivog smera.

Najniža temperatura biće od minus tri do jedan stepen, a najviša od dva do sedam stepeni Celzijusa.

Uveče i u toku noći sa jugozapada će doći do novog naoblačenja s kišom, na planinama i sa snegom. U centralnoj i južnoj Srbiji kiša će se ponegde lediti na tlu.

Vetar će biti u skretanju na jugoistočni i u pojačanju.

utorak će biti oblačno s kišom i vetrovito. Ujutro ponegde u centralnim i južnim krajevima Srbije, a u Timočkoj Krajini i pre podne kiša će se lediti na tlu.

Sneg će preći u kišu i na planinama. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, na planinama i u košavskom području olujni.

U sredu oblačno s kišom, posle podne vetar u slabljenju.

U četvrtak prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U petak i subotu suvo i malo toplije uz delimično razvedravanje, a od nedelje novo naoblačenje s kišom.

broj komentara 0 pošalji komentar