Vremenska prognoza - 19. novembar

Tokom dana kratkotrajno razvedravanje sa juga. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7 stepeni. Uveče i u toku noći sa jugozapada novo naoblačenje s kišom, na planinama i sa snegom. U centralnoj i južnoj Srbiji kiša će se ponegde ledeti pri tlu. Vetar u skretanju na jugoistočni i u pojačanju, u drugom delu noći u košavskom području povremeno jak, na jugu Banata olujni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

18.11.2018. Nedelja: Oblačno, hladno i uglavnom suvo. Posle podne najpre na jugu Srbije naoblačenje s kišom i snegom, koje će se uveče i u toku noći preko centralnih krajeva proširiti na sever. Uveče i u toku noći uz stvaranje snežnog pokrivača, uglavnom na jugozapadu, jugu i istoku Srbije visine oko 5 cm za 12 h, a lokalno i više. Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni, u planinskim predelima istočne Srbije povremeno jak. Najviša dnevna temperatura od 3 do 6 stepeni. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava - Stvaranje snežnog pokrivača, verovatnoća: 90%, Opasna pojava - Formiranje/povećanje snežnog pokrivača ≥ 5cm za 6 h, verovatnoća 90%.

19.11.2018. Ponedeljak: Ujutru i pre podne u većem delu pretežno oblačno, na severu i istoku mestimično sa kišom i snegom, a u ostalim delovima prestanak padavina. U toku dana kratkotrajno razvedravanje, najpre na jugu Srbije, a zatim i u ostalim krajevima. Vetar uglavnom slab promenljivog smera. Najniža temperatura od -3 do 1 , najviša od 2 do 7 stepeni. Uveče i u toku noći sa jugozapada novo naoblačenje sa kišom,  na visokim planinama i sa snegom. U centralnoj i južnoj Srbiji kiša će se ponegde lediti na tlu. Vetar u skretanju na jugoistočni pravac i u pojačanju. U drugom delu u košavskom  području povremeno jak, na jugu Banata olujni. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava - Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

20.11.2018. Utorak: Oblačno sa kišom i vetrovito. Ujutru je u centralnim i južnim krajevima Srbije, a u Timočkoj Krajini i pre podne moguće zaleđivanje kiše na tlu. Sneg će preći u kišu i na planinama. Vetar umeren i jak, južni, u košavskom području olujni.  Najniža temperatura od -3 do 1 , najviša od 1 u Timočkoj Krajini do 10 stepeni na zapadu Srbije. Upozorenje: Opasna pojava - Udari vetra > 24 m/s, verovatnoća 90%, Lokalna pojava ledene kiše/rosulje, verovatnoća 80%.        

21.11.2018. Sreda: Oblačno s kišom uz postepeno slabljenje intenziteta padavina i jačine vetra. Vetar ujutro i pre podne umeren i jak, u košavskom području olujni, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura od 1 do 6, a najviša dnevna u većini mesta od 6 do 11 stepeni, samo u Timočkoj Krajini oko 3 stepena.  Upozorenje: Potencijalno opasna pojava - Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво