Sneg na Zlataru i Kopaoniku

Kiša koja je tokom večernjih časova padala u Zlatarskom kraju, oko 21 čas sinoć prešla je u sneg, a najveći vrh planine Golo brdo, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.627 metara sonoć se potpuno se zabeleo.

Sneg je padao i u samom srcu turističke zone Zlatar, u okolini Babića brda gde su smešteni hoteli, prenosi portal Indeksonlajn.

Sneg je vlažan i lepi se za kolovoz, te se vozačima koji kreću na put preko ove planine savetuje oprez.

Prizori veb kamera sa Kopaonika su sinoć obradovali mnoge skijaše i ljubitelje planine i zimskih sportova.

Sam datum prvog snežnog pokrivača zahvata širok spektar od kada postoje merenja na Kopaoniku. Beležen je od početka septembra pa do kraja novembra, navodi portal.

Prošle godine je, na primer, to bilo 22. septembra, pretprošle 5. oktobra, pre nje 23. septembra. U proseku, datum prvog snežnog pokrivača bi bio negde između 10. i 15. oktobra, dakle ovaj sneg je malo zakasnio u odnosu na taj prosek.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво