Naglo zahlađenje stiglo u Srbiju

U Srbiju je stiglo hladnije vreme, a naoblačenje sa kišom, jakim i olujnim severozapadnim vetrom sa severa se tokom prepodneva proširilo na centralne krajeve Srbije, a već sredinom dana zahvatiće istok i jug zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Udari severozapadnog vetra kratkotrajno će dostizati od 17 do 20 metara u sekundi.

U Vojvodini se očekuje od pet do 15 milimetara kiše, a u ostalim krajevima uglavnom ispod pet milimetara.

Najniža temperatura od 10 do 16, a najviša od 16 na severu do 28 stepeni na istoku i jugoistoku zemlje.

U utorak vetar u slabljenju. Od utorka do četvrtka ujutro hladno, u planinskim predelima slab mraz.

U većini dana pretežno sunčano, samo u subotu prolazno naoblačenje, ponegde sa slabom kišom. Do srede sveže, od četvrtka malo toplije, saopštio je RHMZ.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave (izvor: RHMZ)

Ponedeljak, 24. 9. 2018: Ujutru na severu, pre podne u centralnim, a posle podne i u ostalim krajevima naoblačenje sa kišom, jakim i olujnim severozapadnim vetrom i padom temperature. Vetar umeren i jak, ponegde kratkotrajno i olujni, severozapadni. Najniža temperatura od deset do 16 stepeni, a najviša od 16 stepeni na severu do 28 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije. Uveče na severu, a u toku noći i u ostalim krajevima prestanak padavina i razvedravanje. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava – udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 80 odsto.

Utorak, 25. 9. 2018: Ujutru hladno sa mrazem u višim planinskim predelima. Tokom dana pretežno sunčano i sveže. Vetar umeren i jak, severozapadni. Najniža temperatura od četiri do deset stepeni, a najviša od 16 do 20 stepeni.

Sreda, 26. 9. 2018: Ujutru hladno, u planinskim predelima sa slabim mrazem. Slab prizemni mraz očekuje se ponegde i u nižim predelima. Tokom dana pretežno sunčano i sveže. Vetar slab i umeren, severni. Jutarnja temperatura od jedan do šest stepeni, najviša dnevna od 17 do 20 stepeni. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava – Mraz – Tmin<0 °C ili prizemni mraz, verovatnoća 80 odsto.

Četvrtak, 27. 9. 2018: Ujutru hladno, u planinskim predelima sa slabim mrazem. Slab prizemni mraz očekuje se ponegde i u nižim predelima. Tokom dana pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab, promenljivog smera. Jutarnja temperatura od jedan do sedam stepeni, najviša dnevna od 19 do 24 stepena. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava – Mraz – Tmin<0 °C ili prizemni mraz, verovatnoća 80 odsto.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 24. sep 2018, 14:54)
anonymous [neregistrovani]

Sanjajmo sledeće leto.

Pršti pršti bela staza, eto nama deda mraza.