RHMZ: Noćas i sutra veće količine padavina u delovima Srbije

U toku noći i sutra očekuje se veća količina padavina u Banatu, Pomoravlju i Šumadiji, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Si timovi Sektora za vanredne situacije su i u ovom trenutku na terenu, rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

Kada je reč o Beogradu, u toku noći i sutra najavljene su obilne padavine sa količinom od 20 do 30 milimetara za 12 sati, lokalno i više, dok će na široj teritoriji grada na snazi biti narandžasti meteoalarm. 

Sutra su mogući i porasti vodostaja na Mlavi, Peku i Timoku, kao i na Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Bjelici i gornjem toku Zapadne Morave, upozoravaju iz RHMZ.

Kako dodaju, na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, pa i bujičnim vodotocima u široj okolini Beograda moguća su lokalna izlivanja.

Izveštač RTS-a javlja da se na teritoriji opštine Surčin voda nalazi na putevima zbog jake kiše.

Povodom upozorenja RHMZ-a oglasio se i pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić. 

"Svi timovi Sektora za vanredne situacije su i u ovom trenutku na terenu i zajedno sa lokalnom samoupravom i ostalim snagama zaštite i spasavanja, prate situaciju i po potrebi će odmah reagovati" rekao je Marić.

Kaže da je vanredna situacija trenutno na snazi na teritoriji Čačka, na celoj teritoriji opštine Aranđelovac i opštine Ivanjica, kao i na delu teritorija opština Gornji Milanovac, Priboj, Ljig, Raška, Požega, Smederevska Palanka, Velika Plana i Kosjerić.

"Tokom današnjeg dana nije bilo novih slučajeva ugrožavanja infrastruktrure niti domaćinstava uzrokovanih padavinama, a u cilju normalizacije vršeno je raščišćavanje puteva na više lokacija", rekao je Marić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво