Očekuje se velika količina padavina, Beograd u pripravnosti

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja na veću količinu padavina za područje Srbije i Beograda.

U toku večeri i noći na zapadu i severu, a sutra i u ostalim krajevima očekuje se pojava nepogoda sa jakim pljuskom – od 20 do 30 litara po metru kvadratnom za kratak vremenski period, grmljavinom, gradom i olujnim vetrom.

Slično upozorenje, na obilne padavine, izdato je za danas za područje Beograda, gde se u toku večeri očekuje jak pljusak, mogući grad i olujni vetar.

Beogradski štab za vanredne situacije doneo je naredbu o preduzimanju preventivnih i operativnih mera zaštite od poplava i ekstremnih vremenskih nepogoda, zbog upozorenja RHMZ-a.

Naredbom usvojenom na sednici Štaba, kojoj je predsedavao gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predviđeno je preduzimanje svih mera zaštite stanovništva i materijalnih dobara na terenu, te umanjenje mogućih rizika od pojave "urbanih poplava", bujica, odrona i mogućih aktiviranja klizišta.

Zahtevano je angažovanje resursa komunalnih službi i osposobljenih subjekata za reagovanje u ovakvim situacijama, kao i koordinacija sa nadležnim javnim vodoprivrednim preduzećima u slučaju sprovođenja mera odbrane od poplava, saopštila je gradska uprava.

Crveni meteo-alarm na snazi je na području Bačke, Srema, zapadne i jugozapadne Srbije, dok je narandžasti meteo-alarm izdat za Banat.

U ostatku Srbije važi žuti meteo-alarm.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво