RHMZ upozorava: Po podne i noćas obilne padavine

Na području Beograda, Vojvodine, zapadne Srbije, Podunavlja i Braničeva, uglavnom u drugom delu dana i u toku noći, očekuje se veća količina padavina – više od 20 litara po metru kvadratnom za tri sata, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na području Beograda očekuje se veća količina padavina, više od 20 litara po metru kvadratnom za tri sata, uglavnom u drugom delu dana i u toku noći.

Istovremeno, vodostaji na Mlavi, Peku, kao i na Kolubari sa pritokama biće u umerenom porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa tokom 30. juna. 

U Srbiji će sutra biti umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Posle podne i krajem dana se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje, najpre u severnim krajevima.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, tokom dana ponegde i jak. Jutarnja temperatura od 13 do 17 stepeni, najviša dnevna od 22 do 27 stepeni.

U Beogradu će biti umereno i potpuno oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Posle podne i krajem dana se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

Vetar uglavnom umeren, severozapadni, tokom dana povremeno jak. Jutarnja temperatura oko 17 stepeni, najviša dnevna oko 25 stepeni.

Izgledi vremena za Srbiju u narednih sedam dana – do 7. jula:

Veći deo perioda pretežno sunčano, samo u nedelju i ponedeljak u planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti retka pojava pljuskova sa grmljavinom. Temperatura u postepenom porastu, u nedelju i ponedeljak ispod, a zatim oko i malo iznad proseka za ovo doba godine, koji iznosi od 25 do 28 stepeni.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи