Od vikenda razvedravanje, u julu toplo

Meteorolog Goran Mihajlović kaže za RTS da će se hladno i kišovito vreme u Srbiji zadržati do subote, a da se u julu očekuje uobičajeno toplo vreme i poneki tropski dan.

Povremeni hladni talasi nisu neuobičajeni za letnje vreme, ali zahlađenja poput ovog ne treba očekivati tokom jula, rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a Goran Mihajlović.

"Oblačno i hladno vreme će se zadržati do subote, kada se očekuje razvedravanje. Veći deo naredne sedmice biće sa temperaturom između 25 i 28 stepeni. U prvim danima jula ne, ali kasnije, tokom meseca, treba očekivati toplo vreme", kaže Mihajlović.

Meteorolozi prognoziraju uobičajeno toplo vreme sa prosečnom temperaturom od 32 stepena, ali će biti i tropskih dana.

"Za sada ne možemo reći da li će biti još ovako hladnih talasa, ali svakako ne u julu", kaže Mihajlović.

Utisak je da je u našem regionu maj bio topliji od juna, dok se u nekim delovima Rusije gde se igraju utakmice, poput Volgograda, prognoziraju tropske vreline i temperatura oko 40 stepeni.

"Nije neuobičajeno da imamo ovakve temperaturne promene i toga je bilo i ranije. Primera radi, u Grčkoj se slična situacija kao sada prošle godine dogodila sredinom jula", objašnjava Mihajlović.

Ono što mnoge naše građane interesuje jeste situacija u Grčkoj, ali i dugoročna prognoza za destinacije na moru u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

"Ovaj razvoj situacije i priliv hladnog vazduha uslovio je ciklon koji je najviše zahvatio Grčku. Narednih dana sistem niskog pritiska se premešta prema Crnom moru. Temperatura mora jeste pala, ali će temperatura vazduha narednih dana porasti na preko 30 stepeni. Stabilizacija vremena očekuje se od vikenda u celom regionu i biće prijatno za boravak na moru", rekao je za RTS meteorolog Goran Mihajlović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи