Nevreme pogodilo Beograd, padavine se očekuju do kraja dana

Nevreme praćeno jakom kišom, grmljavinom, ponegde i gradom, zahvatilo je pre podne Beograd, a potom se proširilo i na ostale delove Srbije. Saobraćaj bio otežan i usporen. U Pančevu bile potopljene ulice i automobili. Obilne padavine i u Vršcu.

Nevreme je zahvatilo Beograd u dva naleta, pa je saobraćaj u pojedinim delovima grada bio otežan. Mnoge ulice bile su poplavljene. Palo je gotovo 20 litara kiše po kvadratu. Padavine se očekuju do kraja dana.

Obilne padavine u prepodnevnim satima u Beogradu stvorile su probleme koji se rešavaju na Trgu Nikole Pašića, u Višnjičkoj ulici, naselju Vojvode Vlahovića, kao i u delovima Mirijeva i isključenju ka Nišu na delu auto-puta posle Auto-komande, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

"Ekipe javnih komunalnih preduzeća nalaze se na kritičnim tačkama i rešavaju nastale probleme u najkraćem mogućem roku", rekao je Mladenović, a saopštila Gradska uprava.

Tramvajske linije u centralnom delu grada su bile u prekidu od deset do 30 minuta, a trolejbuski saobraćaj imao je manje zastoje u trajanju pet do 20 minuta u Ulici Jaše Prodanovića, nižim delovima Banjice i delovima Medakovića.

Kiša u Beogradu bila je praćena grmljavinom, a na teritoriji Novog Beograda rano jutros bilo je i grada.

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je kretanje na Pančevačkom mostu bilo otežano zbog velike količine vode, a iz jednog taksi udruženja kažu da je Dunavska ulica bila gotovo potpuno poplavljena.

Obilne padavine u Pančevu i Vršcu, potopljene ulice i automobili

U Pančevu je pljuštalo gotovo pola sata. Ulice u nižim delovima grada bile su potopljene, kao i automobili.

U Vršcu je za nekoliko sati palo kiše kao obično za čitav mesec.

Kanalizacioni i odvodni sistemi nisu mogli da prihvate toliku količinu vode.

Žuti meteo-alarm je na snazi za jugoistočnu i jugozapadnu Srbiju, kao i Kosmet, dok je u drugim delovima Srbije proglašen zeleni meteo-alarm.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи