RHMZ: Grmljavina u celoj zemlji, u većem delu kiša

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je da na teritoriji cele Srbije danas treba očekivati grmljavinu, a kiša je najavljena u Bačkoj, Sremu, Šumadiji, zapadnoj, istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, ali i na Kosovu i Metohiji.

Zbog toga je na grafičkoj mapi RHMZ-a na snazi žuti meteo-alarm, koji podrazumeva da vreme može biti opasno, da te vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali da je svakako potreban oprez.

Iz RHMZ savetuju sve one koje planiraju aktivnosti, a koje zavise od vremenskih uslova, da nastave sa praćenjem očekivanih meteoroloških promena.

Nestabilno vreme, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, biće do četvrtka, 24. maja.

Ponegde će biti kratkotrajne vremenske nepogode, izraženije na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije, gde se očekuje preko 30 milimetara kiše za tri sata, kao i lokalna pojava grada i olujnog vetra, upozorio je RHMZ.

Sutra će biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno. Pre podne sa dužim sunčanim intervalima, od sredine dana kiša i pljuskovi sa grmljavinom, ponegde i pojavom grada, očekuju se u većini krajeva, a biće izraženiji na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije.

Vetar slab i umeren jugoistočni. Jutarnja temperatura od 11 do 18 stepeni, najviša dnevna od 24 do 28 stepeni.

U Beogradu promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima, posle podne se očekuje kratkotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom.

Vetar slab i umeren jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 18 stepeni, najviša dnevna oko 27 stepeni.

U četvrtak će biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom uglavnom u poslepodnevnim satima, a ponegde se očekuje i pojava grada.

Potom će preovlađivati sunčano, a u petak i za vikend se, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje ređa pojava popodnevnih pljuskova i grmljavina.

Najviša dnevna temperatura oko i malo iznad prosečnih vrednosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи