Zaječar zatrpan snegom, ekipe na terenu

U Zaječaru i Boljevcu na snazi je vanredna situacija. Nadležne službe u Zaječaru su spremne za naredne dane i za najavljene nove padavine. Putevi prve i druge kategorije su prohodni. Počelo je otklanjanje snega sa najprometnijih gradskih ulica.

Žuti meteo-alarm na snazi je u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu i delovima istočne, jugoistočne i jugozapadne Srbije, kao i na Kosmetu.

Od utorka je u Zaječaru i Boljevcu na snazi vanredna situacija.

Nadležne službe u Zaječaru su spremne za naredne dane i za najavljene nove padavine. Moglo bi se reći da se pripreme i ne prekidaju jer je sva mehanizacija na najkritičnijim tačkama, na putnim pravcima ka selima u kojima je uvedena vanredna situacija, javlja reporter RTS-a.

Počelo je otklanjanje snega sa najprometnijih gradskih ulica, da se ne bi naglo topile velike količine snega.

Pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković je rekao da je situacija trenutno dobra s obzirom na to da su putevi prve i druge kategorije prohodni. 

"Radimo na tome, u kontaktu smo sa ekipama koje su na terenu da ako dođe do ponovnog zastoja, jutro dočekamo isto kao i prethodno jutro - da svi putni pravci budu prohodni", kaže Stanković.

U čišćenju je učestvovala i Vojska Srbije i ekipa koja je došla iz Beograda sa sankama kojima je dopremala hranu i lekove najugroženijima.

U Zaječaru je vedro, a zbog vedrog neba temperatura će noćas biti znatno niža.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи