Sneg ne posustaje, putevi prohodni

Sneg pada gotovo u celoj zemlji pa usporava i otežava saobraćaj, u nekim mestima skraćene su prigradske autobuske linije. U Sektoru za vanredne situacije kažu da su nadležne službe na terenu, da nema većih problema na putevima, a vozače pozivaju da koriste zimsku opremu i voze oprezno. Energetska situacija je stabilna.

U zlatiborskom kraju sneg pada od subote pa je kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno kretanje na području Nove Varoši i Prijepolja. Svi magistralni i regionalni pravci su prohodni, čiste se neprestano mada sneg ne posustaje.

"U višim predelima ima snega od 15 do 30 centimetara, tako da ćemo tokom dana i te puteve trećeg prioriteta čistiti", rekao je Ivan Stefanović iz niškog putarskog preduzeća.

Povremenih zastoja ima u lokalnom prevozu u topličkom kraju jer zbog snežnih nanosa neki autobusi nisu mogli da stignu do udaljenih planinskih sela.

Neki su pešačili i više kilometara, "Pešice sam došao jutros do grada – šest kilometara", rekao je jedan od putnika na prokupačkoj autobuskoj stanici.

Problemi i za đake. "Ja sam jutros došla peške, do Hisara, tri kilometra mi fali do moje kuće i sada ne znam kako da se vratim", kaže jedna od učenica.

Put ka Kopaoniku je prohodan, ali u opštini Brus ne rade četiri škole. Činimo sve da te škole osposobimo, odnosno da raščistimo puteve kako bi đaci nesmetano mogli da pohađaju nastavu", rekao je predsednik opštine Brus Milutin Jeličić.

Pojedina sela na Goliji su okovana snegom pa od petka lekari Zdravstvene stanice iz Ušća kroz smetove do pacijenata idu i po deset kilometara pešice.

"Videćemo kakva će biti situacija. Ako ne bude bolje, moraćemo da angažujemo službu za vanredne situacije", naveo je lekar iz Ušća Dragoljub Dugalić.

Na ulicama i prilazima Beogradu većih problema u saobraćaju nema. Inače, sve gradske i opštinske komunalne službe u Srbiji pozivaju građane i preduzeća da čiste sneg ispred svojih kuća i firmi.

"Pored toga što je obaveza i red je ispred svog dvorišta očistiti", kažu u Čačku, dok iz Užica poručuju da ne može biti bolje dok pada sneg – to je sigurno.

Na čišćenju snega sa državnih puteva angažovane su sve raspoložive snage 24 putarska preduzeća – 2.342 radnika u jednoj smeni, uključujući putare, tehničare, mašiniste i vozače, i više od 1.100 vozila i mašina za čišćenje snega.

Snabdevanje strujom je stabilno. Beogradske elektrane od juče greju i noću, a i većina drugih toplana najavljuje da će narednih ledenih dana zagrevati radijatore 24 sata.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво