Stižu ledeni dani, vetar olujne jačine

Od nedelje pa do 1. marta na području Srbije biće ledeni dani, u jutarnjim satima biće umeren, lokalno i jak mraz, a u većini mesta u zemlji temperature će se kretati od minus deset do minus pet stepeni, dok će dnevna temperatura biti od minus šest do minus dva stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U nedelju 25. februara i početkom naredne sedmice očekuju se nove snežne padavine uz formiranje odnosno povećanje visine snežnog pokrivača.

Očekivana visina snega je od pet do deset centimetara na severu, od deset do 20 centimetara u ostalim predelima, a na planinama lokalno i više.

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, ujutru i sa susnežicom, samo u Timočkoj Krajini, na severu Vojvodine i na planinama sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Češće padavine očekuju se ujutru i pre podne, preciziraju u RHMZ-u.

Vetar će biti slab i umeren, u košavskom području mestimično i jak, jugoistočni i istočni, na jugu Banata povremeno sa udarima olujne jačine.

Uz jak i olujni vetar, na planinama istočne Srbije moguća je pojava snežnih nanosa.

Jutarnja temperatura biće od minus jedan do četiri stepena, najviša dnevna od jednog stepena na severu i u Timočkoj Krajini do osam stepeni u centralnim i južnim krajevima.

Sutra pretežno oblačno 

U Beogradu će sutra biti pretežno oblačno, veći deo dana bez padavina, samo je povremeno moguća slaba kiša, a ujutru i susnežica.

Očekuje se umeren vetar, povremeno i jak, jugoistočni, a jutarnja temperatura će biti oko jedan stepen, dok će najviša dnevna dostići oko četiri stepena.

U petak, u većem delu Srbije očekuje se prestanak padavina, samo će se u Timočkoj Krajini zadržati oblačno vreme sa snegom.

U subotu na severu suvo, u ostalom delu zemlje sa slabim padavinama.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво