RHMZ upozorava na snežne padavine

Do kraja dana i u toku noći u Srbiji se očekuje stvaranje snežnog pokrivača, na severu do pet centimetara, a u ostalim predelima od pet do deset centimetara, lokalno i više, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U planinskim predelima očekuje se dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

Prema prognozi vremena za danas u Srbiji se očekuje naoblačenje sa kišom, padom temperature i umerenim severozapadnim vetrom sa severa i zapada zemlje, koja će se tokom dana proširiti i na ostale krajeve zemlje, dok će se na jugu i istoku tokom većeg dela dana zadržati uglavnom suvo vreme uz umeren i jak južni i jugozapadni vetar.

Kasnije posle podne kiča se očekuje i u ovim predelima uz skretanje vetra na severozapadni, dok će istovremeno na severu i zapadu Srbije kiša preći u sneg.

Uveče i tokom noći sneg će padati u svim krajevima uz formiranje snežnog pokrivača.

Jutarnja temperatura od minus jedan na jugoistoku do osam stepeni na jugu Banata.

Najviša temperatura biće od četiri na severozapadu do 14 stepeni na jugoistoku Srbije.

U Beogradu će danas biti oblačno, vetrovito i hladnije, povremeno sa slabom kišom, a uveče i u toku noći sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Ujutru će duvati umeren južni i jugoistočni vetar, koji će tokom prepodneva biti u skretanju na umeren i jak severozapadni.

Jutarnja temperatura biće oko devet, tokom dana u padu, uveče oko dva stepena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи