Oblačno i hladno, sneg i do 20 centimetara na planinama

U toku noći između subote i nedelje, kao i u nedelju ujutro u većem delu Srbije očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do 10 centimetara, a u planinskim predelima i više od 20 centimetara snega, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U Srbiji će sutra biti oblačno i hladno, povremeno sa snegom, a u planinskim predelima će se povećati visina snežnog pokrivača.

Na istoku i krajnjem jugoistoku Srbije očekuje se umereno do potpuno oblačno i malo toplije, povremeno sa slabom kišom, koja će se rano ujutru ponegde lediti pri tlu.

Krajem dana i u ovim predelima kiša će preći u slab sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Vetar će biti slab i umeren severozapadni, zapadni, a na jugu pre podne umeren južni. Najniža temperatura od minus 2 do 3 stepena Celzijusa, najviša dnevna temperatura od minus 1 do 1, dok će na na jugoistoku i istoku zemlje biti do do pet stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti oblačno i hladno, povremeno sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača. Vetar će biti slab i umeren severozapadni. Temperatura će biti bez većeg kolebanja oko nultog podeoka, a u toku noći se očekuje prestanak padavina.

Početkom sedmice u Srbiji će ponegde biti i umeren mraz. U ponedeljak umereno i potpuno oblačno i uglavnom suvo, samo ujutru na jugoistoku ponegde sa slabim snegom. Uveče i u toku noći na severu Srbije, a u utorak u ostalim krajevima povremeno slab sneg uz umeren i jak severozapadni vetar.

Od srede do subote suvo i toplije sa sunčanim intervalima, a za vikend novo naoblačenje sa kišom, a na planinama sa snegom.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво