Slab sneg pada u delovima Srbije, Rtanj se zabeleo

Slab sneg pada na planinama i u nižim predelima južne, jugozapadne i jugoistočne Srbije, objavio je Republički hidrometeorološki zavod na svom sajtu.

Sneg trenutno pada na Zlatiboru, Kopaoniku i Rtnju, ali i u Požegi, Kraljevu, Kuršumliji, Leskovcu, Dimitrovgradu i Vranju.

Na Kopaoniku je izmereno 11 centimetara snega, a na Zlatiboru visina snežnog pokrivača iznosi četiri centimetra.

Na severu zemlje je suvo, a u ostalim predelima u toku poslepodneva očekuje se mestimično slaba kiša, ponegde i susnežica.

U Vranju i okolini od jutros pada slab sneg, koji se zadržava na krovovima, ali ne i na ulicama.

Vozačima se savetuje oprezna vožnja i upotreba zimske opreme u višim planinskim predelima Pčinjskog okruga.

Na području zapadne Srbije sneg slabijeg intenziteta trenutno pada u Ivanjici, Novoj Varoši, Prijepolju, Požegi, Sjenici, kao i na Zlatiboru.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Ivanjica Momčila Mitrovića, snega na teritoriji opštine ima na Goliji i to oko desetak centimetara, dok su državnim putevima već prošli čistači i za sada su svi prohodni.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević kaže za Glas zapadne Srbije da sneg koji trenutno pada ne pravi probleme.

RHMZ je najavio da se tokom tokom noći i sutra ujutru očekuje oblačno vreme, mestimično sa snegom u zapadnoj, južnoj i istočnoj Srbiji uz stvaranje snežnog pokrivača – u nižim predelima od 10 do 15 centimetara, a na planinama i preko 20 centimetara.

Tokom noći i sutra ujutru više padavina biće na jugoistoku i istoku Srbije.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара