RHMZ upozorava na promenu vremena i obilne padavine

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za područje Srbije na obilne padavine koje će trajati do nedelje, 8. oktobra, dok se na višim planinama očekuje formiranje snežnog pokrivača.

U subotu, u centralnim i južnim krajevima i većini mesta, očekuje se od 20 do 30 milimetara kiše, na jugu oko 40 milimetara za 24 sata, lokalno i više.

Na visokim planinama vlažan sneg uz formiranje snežnog pokrivača.

U Srbiji će sutra doći do naoblačenja, mestimično sa kišom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom iz severnih i zapadnih krajeva, a tokom dana proširiće se i na ostali deo zemlje.

Samo će se na istoku i jugoistoku veći deo dana zadržati suvo, uglavnom sunčano vreme sa slabim i umerenim južnim i jugozapadnim vetrom.

Jutarnja temperatura će biti od četiri do 13 stepeni, a najviša dnevna od 13 na severozapadu do 21 stepen na istoku i jugoistoku.

I u Beogradu će sutra biti oblačno, hladno, povremeno s kišom. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni.

Dnevna temperatura bez većeg kolebanja – od 13 do 15 stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 13. oktobra, očekuje se oblačno i hladno vreme, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa vlažnim snegom.

U južnim i centralnim krajevima zemlje očekuju se obilnije padavine, u višim planinama formiranje snežnog pokrivača. Na severu krajem dana prestanak padavina.

U nedelju u većem delu malo i umereno oblačno, suvo i malo toplije.

Samo će se na jugu i istoku zadržati oblačno, mestimično sa kišom, u planinama sa snegom. Posle podne i krajem dana i u ovim krajevima očekuje se prestanak padavina.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave

broj komentara 0 pošalji komentar