Prva žrtva novog gripa na Kosovu

Tridesetjednogodišnji pacijent H.E. iz sela Bajince kod Glogovca prva žrtva novog gripa na Kosovu. Na Kosmetu virusom X1N1 zaražene 32 osobe.

Na Kosovu i Metohiji danas je preminula prva osoba zaražena virusom novog gripa, saopštile su lokalne zdravstvene vlasti. Radi se o tridesetjednogodišnjem pacijentu H. E. iz sela Bajince kod Glogovca.

Pacijent je prve simptome gripa osetio 25. oktobra, a u Klinički centar u Prištini smešten je 12. novembra. Dan kasnije utvrđen je virus gripa.

Na vanrednoj konferenciji za novinare zvaničnici Ministarstva zdravlja, Kliničkog centra u Prištini i Nacionalnog instituta za javno zdravlje pozvali su građane da se odmah obrate lekaru ako osete simptome gripa.

Oni su, međutim, rekli da je "situacija pod kontrolom i da ne treba širiti paniku".

Lekar Isuf Dedušaj iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje rekao je da je na Kosovu 32 zaražnih novim gripom. Oni primaju "tamiflu", a prve vakcine protiv novog gripa na Kosovo bi trebalo da stignu u decembru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи