Читај ми!

Forcanova brani sestru

Duboko verujem u ispravnost svih poslovnih poteza bivše direktorke "Jugohemije" Smiljke Mileusnić Adžić u poslu oko nabavke vakcina i sasvim sam sigurna da je radila u skladu sa zakonom, poručila je u pisanoj izjavi njena sestra Milka Forcan.

Milka Forcan, sestra bivše direktorke "Jugohemije" Smiljke Mileusnić Adžić kojoj je određen pritvor u okviru istrage o nabavci vakcina protiv novog gripa,  izjavila je da je njena sestra radila u skladu sa zakonom i ukazala na "hajku" protiv osumnjičenih u medijima.

"Duboko verujem u ispravnost svih poslovnih poteza tada preuzetih od strane direktorke Jugohemije Smiljke Mileusnić u poslu oko nabavke vakcina i sasvim sam sigurna da je radila u skladu sa zakonom. Verujem da će do kraja istrage koja je u toku mnogi detalji kojima se sada planski dezinformiše javnost biti razjašnjeni", istakla je Forcanova u saopštenju.

"S druge strane, učesnicima u procesu zabranjeno je da daju izjave i komentarišu postupak, što je do sada Smiljka Mileusnić Adžić poštovala. Sama činjenica da se na prvi poziv istražnih organa kao i na jučerašnje saslušanje specijalnog suda odazvala, govori u prilog tome da je sigurna u svoje poslovne poteze i ispravnost istih", naglasila je Forcan.

"Želim da istaknem da u trenutku koji je izuzetno težak za porodice osumnjičenih i pritvorenih, hajka koja traje u medijima iznošenjem niza netačnih i tendenciozno plasiranih informacija neminovno utiče na istražne i sudske organe ali i na sudbine pojedinaca i njihovih porodica, jeste u suprotnosti sa zakonom", rekla je Forcan.

Bivšoj direktorki "Jugohemije" Smiljki Mileusnić Adžić juče je određen pritvor do 30 dana i otvorena je istraga povodom nabavke vakcina protiv gripa H1N1 2009. godine.

Zbog malverzacija u nabavci vakcina, 19. septembra uhapšeni su  nekadašnja direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović, direktor kompanije "Jugohemija farmacija" Vladimir Gravar i direktor preduzeća "Detap" Ljubomir Pavićević.

Sumnja se da je prilikom nabavki 857.000 doza vakcina, od kojih je utrošeno 154.000, budžet Srbije oštećen za 1,6 miliona evra.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво