Medicinska sestra izlečila vlast

Smena glavne medicinske sestre u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu pretila da ugrozi vlast u tom gradu. Medicinska sestra, ipak, vraćena na posao, pa se očekuje da će vlast opstati.

Smenjivanje glavne sestre u Zdravstvenoj stanici u Pranjanima Ljubice Bralović dovela je u pitanje opstanak vladajuće koalicije u Gornjem Milanovcu, ali je jutros ona vraćena na radno mesto, pa se očekuje da će opstati i vlast socijalista i demokrata.

Socijalistička partija Srbije (SPS), čiji je Ljubica Bralović osnivač i odbornik u Skupštini opštine, zatražila je pre pet dana da se poništi rešenje direktora Doma zdravlja Dobrosava Lazarevića iz Demokratrske stranke (DS) o smenjivanju glavne sestre, prenosi Beta.

SPS i DS imaju većinu u lokalnom parlamentu, a socijalisti su saopštili da će raskinuti koaliciju ako njihov član ne bude vraćen na isto radno mesto.

Socijalisti su tvrdili da je njeno smenjivanje lična osveta direktora pošto ga Ljubica Bralović nije štitila od zahteva opozicije da bude smenjen zbog navodnog neodgovornog rada.

Lazarević je na godišnjem odmoru, pa agencija Beta nije uspela da sazna zašto je rešenje povučeno, ali je Dom zdravlja izdao saopštenje u kome pomoćnica direktora za medicinska pitanja Slavka Đorđević navodi da ceo slučaj nema političku pozadinu.

Slavka Đorđević ističe da je kao načelnik Službe opšte medicine predložila smenjivanje glavne sestre "u cilju postizanja boljeg kvaliteta i organizacije posla".

Pomoćnik direktora za nemedicinska pitanja Mileta Vesković u istom saopštenju navodi da je direktor postupio u okviru zakonskih ovlašćenja, "što podrazumeva da postavlja i razrešava rukovodeći i rukovodni kadar".

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 25. nov 2011, 13:44) - Puskin [neregistrovani]

dokle

Toliko o demokratiji u Srbiji, politika je usla u sve pore ovog drustva, ne ceni se strucnost i kompetentnost vec je najbitnija stvar politicka pripadnost. Ovako je u svim bolnicama, domovima zdravlja pa cak i seoskim ambulantama a da nepricamo o skolstvu,sudstvu, privredi, kulturi ...! Kuda ides zemljo Srbijo???