Читај ми!

Škola za balerine u Šapcu?

Ukoliko predlog roditelja i dece zainteresovane za balet naiđe na razumevanje, u Šapcu će biti otvorena četvrta baletska škola u Srbiji. Za sada, deca na raspolaganju imaju tri baletska studija, ali ako žele da nastave, moraju putovati u Beograd, Novi Sad ili Pančevo.

U Šapcu, u poslednje četiri godine, vlada veliko interesovanje za balet, pa roditelji devojčica koje vežbaju predlažu da se u tom gradu otvori baletska škola.

Punđa, baletske patike i triko, obavezni su na svakom času. Iako neke od polaznica studija imaju samo četiri godine, vredno vežbaju dva puta sedmično.

Male balerine kažu da vole balet zbog pokreta i elegancije, ali i da su im, za sada, najteže "žabice".

Za protekle četiri godine, u Šapcu su osnovana tri baletska studija u kojima vežba oko 300 dece. Samo u Kulturnom centru vežba oko 70 devojčica.

Ljubiša Nikolić, nastavnik klasičnog baleta kaže da balet kao fizička aktivnost pomaže pravilan rast i razvoj: "Širenje baletske umetnosti van Beograda je od izuzetnog značaja, tako da je meni drago što je grad našao razumevanja i izašao nam u susret da nam ustupi prostor i pokrene inicijativu za osnivanje baletske škole", kaže Nikolić.

U Kulturnom centru balet vežbaju devojčice do 12 godina. One koje žele da nastave usavršavanje trebalo bi da putuju u Beograd, Novi Sad ili Pančevo.

Milan Milutinović je otac dve devojčice koje već tri godine pohađaju baletski studio i kaže da želi da one nastave da se bave baletom zbog čega podržava ideju o osnivanju baletske škole u Šapcu.

"Osnivanje škole u Šapcu dosta će pomoći mojoj ćerci da nastavi da se bavi baletom, a i nama će olakšati organizaciju, jer ne moramo da je vozimo u neko drugo mesto", kaže Zoran Teodorović, otac jedne od devojčice koja vežba.

Prve baletske korake u Kulturnom centru, do sada je naučilo oko 150 polaznica. Za četiri sezone, časove je pohađao samo jedan dečak.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво