Читај ми!

Poziv za pomoć

Rašku Milenkoviću, 32-godišnjem poljoprivredniku iz Ivanjice, obolelom od teškog oblika leukemije, hitno je potrebna pomoć. Jedini lek za njega je presađivanje kostne srži, koje košta 170.000 evra.

Sve je počelo krajem prošle godine, kao obična prehlada. A onda je 32-godišnjem Rašku Milenkoviću, poljoprivredniku iz ivanjičkog sela Luke postavljena konačna dijagnoza: težak oblik leukemije.

Posle lečenja u Beogradu, pokušao je da lek nađe u inostranstvu. Već mesec dana Raško je u jednoj nemačkoj bolnici.

Raškov otac, Miloš Milenković, kaže da je novim lekovima poboljšano opšte stanje njegovog sina, ali da je jedini način da nastavi život presađivanje kostne srži. Međutim, za operaciju je potrebno 170.000 evra.

Pošto se taj novac mora obezbediti što pre, u prikupljanje pomoći, preko Crvenog krsta Srbije, uključila se Opština Ivanjica. Pomoć je prikupljana i na fudbalskoj utakmici Javor - Partizan.

"Mnogo je novca potrebno, i uputio bih poziv ljudima u Srbiji da pomognu u Raškovom izlečenju", apel je Milanka Boškovića, koordinatora za prikupljanje pomoći.

Porodica Milenković veruje da će se ljudi dobre volje odazvati i učestvovati u ovoj humanitarnoj akciji i da će se njihov Raško uskoro pridružiti svojim sinovima: sedmogodišnjem Filipu i trogodišnjim blizancima Marku i Janku.

Nizu akcija priključuju se Kancelarija za mlade opštine Ivanjica i kafe picerija Viner, koja humanitarnu žurku priređuje u subotu u 21 čas. Nastupiće veliki broj ivanjičkih rok muzičara, a planirano je i karaoke takmičenje.

Tokom ovog vikenda u hali Crnjevo biće organizovan humanitarni turnir u malom fudbalu. Uplata po ekipi je 5.000 dinara.

Žiro račun za uplatu humanitarne pomoći otvoren je u Komercijalnoj banci: 908-20501-70.
Dinarski račun: 205-9011004296499-98; devizni račun: 90-310-1569120.0

Instrukcija za uplate iz inostranstva

Intermediary Bank / Correspondent Bank
SWIFT-BIC: DEUTDEFF
Name: DEUTSCHE BANK AG
City, Country: FRANKFURT AM MAIN, GERMANY

Account with institution / Beneficiary's Bank
SWIFT-BIC: KOBBRSBG
Name: KOMERCIJALNA BANKA AD BEOGRAD
Street: Svetog Save 14
City, Country: 11000 Belgrade, Republic of Serbia

IBAN/Account Number: RS35205903101569120053
Name: RAŠKO MILENKOVIĆ
Street: LUKE
City, Country: Ivanjica, REPUBLIC OF SERBIA

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво