Читај ми!

Kraljevske krune za Irenu

Sportisti dva ragbi kluba dokazali su ne samo da su odlični sportisti već i veliki humanosti: utakmicu za plasman u polufinale plejofa odigrali su za Kraljevčanku koja čeka na transplantaciju pluća.

Meč Kraljevskih kruna iz Kraljeva i Divljih veprova iz Kragujevca, odlučivao je plasman u juniorsko polufinale plejofa.

Taj meč je, pored sportskog značaja, imao i drugi, veći od toga: svi su igrali za Irenu Paunović, Kraljevčanku koja čeka transplantaciju pluća.

Oni su igrali, a gledaoci su kupljenim ulaznicama dali svoj doprinos Ireninoj borbi za život - da konačno i ona počne da diše punim plućima.

Ovom utakmicom članovi kluba domaćina i gosti iz Kragujevca potvrdili su da nisu samo izuzetno uspešni sportisti već i veliki humanosti.

Aleksa Denović, kapiten Kraljevskih kruna, kaže da  su dali sve od sebe da pobede. Nisu uspeli ali, kako ističe, za sve njegove saigrače mnogo je važnije da   zajedno sa Irenom dobiju ovu drugu utakmicu: da ona pobedi bolest. Njihova želja je da Irena ode na operaciju, i naravno da se što brže oporavi.

Kraljevački ragbi klub je i ranije prikupljen novac  uplaćivao onima kojima je to bilo najpotrebnije. Ovog puta, sav prihod je namenjen Ireni Paunović.  Iako  su  siguran plasman u polufinale juniorske lige Srbije obezbedili gosti iz Kragujevca, ni za Kraljevčane  nije sve izgubljeno.

Posle  poraza od Divljih veprova, rezultatom 56:46, da li će se Kraljevske krune plasirati u završnicu  odlučiće rezultati poslednjeg kola.             

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара