Читај ми!

Kad počinje lečenje pančevačke bolnice

U pančevačkoj bolnici uslovi za lečenje nedostojni čoveka. Neophodna je kompletna rekonstrukcija 6.000 kv. metara, a u posebno lošem stanju je Internističko odeljenje. Pokrajinski sekretar obećao da će radovi početi naredne godine.

Poslednjih meseci gradska bolnica u Pančevu ima velikih problema sa nestašicom lekova, dugom od 250 miliona dinara prema dobavljačima, dotrajalom opremom.

Već dve godine u Pokrajinskom fondu za kapitalna ulaganja nema novca da se obnovi Internističko odeljenje koje je u veoma lošem stanju. Sa zidova otpada malter, a na podovima nema pločica.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Atila Čengeri kaže da nije bilo dovoljno novca da se završi kompletna obnova pančevačke bolnice, iako je u međuvremenu u Vojvodini  izgrađeno nekoliko novih zdravstevnih objekata.

"Konstatovali smo još pre dve godine ovakvo stanje na Internističkom odeljenju. Na šest hiljada kvadratnih metara neophodna je kompletna rekonstrukcija,a mi u zdravstvu imamo određenu sumu novca koju dobijemo iz republičkog budžeta", objašnjava Čengeri. "Sad mogu javno da obećam da ćemo do kraja godine završiti i ovde svu projektnu dokumentaciju. Novac je obezbeđen u Pokrajinskom fondu za kapitalna ulaganja i sledeće godine počećemo radove a Pančevci će dobiti bolnicu kakvu i zaslužuju."

Republički ministar zdravlja Zoran Stanković istakao je da zatečeno stanje na Internom odeljenju u pančevačkoj bolnici nikome ne služi na čast:

"Očigledno je da u ovaj objekat odavno ništa nije ulagano i za to nema nikakvog opravdanja. Sad ne treba da se bavimo uzrocima, već moramo da vidimo kako ćemo da popravimo ovo katastrofalno stanje. Nije mi jasno zašto su se negde pravili ′vasionski brodovi′ i veoma skupi zdravstveni objekti, a ovde imamo uslove nedostojne za lečenje ljudi."

Lekari u pančevačkoj bolnici pružaju pomoć žiteljima pet opština južnog Banata kojih ima oko 230 hiljada. Svi oni zaslužuju mnogo bolje uslove lečenja u trećoj po veličini bolnici u Srbiji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво