Читај ми!

Masovna tuča i đaka i roditelja

Ispred ulaza Elektromašinske škole u Kruševcu verbalni sukob nekolicine đaka prerastao je u masovnu tuču u kojoj su učestvovali i njihovi roditelji.

Umesto da posle velikog odmora odu u učionicu, na treći čas, petorica učenika svađu je nastavila na ulici ispred ulaza u školu. Verbalni sukob ubrzo je prerastao u fizički obračun, a kada su se, na poziv dece, umešali i roditelji, nastala je masovna tuča.

Nakon intervencije pripadnika policije, povređenim licima ukazana je hitna medicinska pomoć u kruševačkom Zdravstvenom centru.

Doktor Predrag Davidović iz kruševačke Hitne pomoći kaže da je jedna osoba prebačena na hirurgiju, a dominiraju povrede u predelu glave.

Sve povrede su, prema rečima lekara, uglavnom lakše prirode i niko nije zadržan na bolničkom lečenju.

O nemilom događaju svedoče tragovi krvi na mestu događaja. Kako je tuča izbila u vreme nastave, očevidaca u samoj školi je bilo malo.

"Video sam šta se događalo ali ne znam o čemu se radi. Bila je tuča i došla je policija. Tukli su se rukama i motkama. Noževa i pištolja nije bilo", priča dečak koji je bio u blizini.

Prema rečima jedne učenice, u Mašinskoj školi "niko neće da popusti, pa se tuča verovatno zbog toga i dogodila". 

O razlozima zbog kojih je tuča izbila ispred ulaza u Mašinsko-elektrotehničku školu niko od zaposlenih nije bio voljan da govori. Zvanično saopštenje izdaće se sutra. Ono što je već sada sigurno je da dežurnog policajca u vreme sukoba nije bilo. Da je bio tu, teško da bi sam uspeo da spreči tuču.

Prema prvim, nezvaničnim, informacijama, protiv petoro maloletnih i troje punoletnih lica koja su učestvovala u tuči biće pokrenut prekršajni postupak, a protiv jednog od punoletnih pored prekršajne prijave biće podneta i krivična prijava zbog napada na ovlašćeno službeno lice.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво