Читај ми!

Život od plastelina

Kada je pre tri godine ostala bez posla, Kikinđanka Ljiljana Bogosavljev okrenula se kreativnom radu, koji joj je doneo spokoj. Često drži i radionice za decu i to, uglavnom, volonterski.

Kuća Ljiljane Bogosavljev iz Kikinde podseća na mali izložbeni prostor maštovitih rukotvorina koje je sama napravila nakon što je pre tri godine ostala bez posla.

Materijali koje koristi za pravljenje tih predmeta su razni: stara hartija, novine, plastične flaše, semenke, a najzanimljivije su slike od plastelina.

"Potrebno je naneti malo najobičnijeg lepka za papir. Plastelin se izgnječi da bude mekši i onda se kidaju mali valjci. Zalepe se i to je čitava procedura", objašnjava Ljiljana.

Ona se kreativnom radu posvetila kada je ostala bez posla. Iako je završila Poljoprivredni fakultet, prilika za novi posao nikako da joj se ukaže.

"Zaista jeste veliki problem kada jedna četvoročlana porodica zavisi od jedne prosečne plate i onda nekad kažem treba da me predlože za ministra finansija da objasnim kako se sa jednom platom izađe na kraj", kaže Ljiljana.

Ona ističe da nije tip osobe koja bi se u teškoj situaciji prepustila depresiji i očaju, već je ovim hobijem pokušala sama sebi da osmisli drugačiji život.

Njena blaga narav, posvećenost, maštovitost i entuzijazam dopali su se i drugima pa je često angažuju da tokom manifestacija i kampova drži kreativne radionice za decu.

"Ništa lepše nema nego kada vidiš da dete završi svoj rad. Dečja radost je najveća satisfakcija u svemu ovome", kaže Ljiljana.

Za svoj trud Ljiljana tek povremeno dobije honorar, ali, kako kaže, to joj ne smeta. Ova Kikinđanka kaže da bi, ipak, volela da u svoj dom svakog meseca donese platu, a dok se to ne desi, ona će strpljivo nastaviti da slaže slike od plastelina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво