Читај ми!

"Stranac" u Kikindi

Reditelj i scenarista filma "Stranac", koji će se narednnih dvadesetak dana snimati u Kikindi, Dušan Tolmač, rođen je u Mokrinu kod Kikinde, ali već 19 godina živi i radi u Londonu.

U Kikindi je počelo snimanje dugometražnog filma "Stranac", u srpsko-britanskoj produkciji.

 

Glavni junak trilera "Stranac" je britanski detektiv, koji dolazi u srpsku varošicu, da pomogne lokalnoj policiji u rešavanju misterioznog ubistva. Detektiv je sa ovih prostora, ali u Srbiji nikada nije bio. Kada stigne u varošicu svojih predaka, osim sa misterioznim ubistvom, suočava se i sa problemom identiteta.

"Mislim da je ovo snažna i dobra priča o ljudima iz malog grada, o njihovim životima i Srbiji uopšte", kaže Mel Raido, glavni glumac u filmu "Stranac".

Filmskoj ekipi narednih dana će se, između ostalih, priključiti Dragan Nikolić, Srđan Todorović i Makedonka Verica Nedeska. Epizodna uloga pripala je i Tijani Kondić.

"Igram Nelu, devojčicu sa tragičnom prošlošću. Vrlo emotivan lik koji nema nijednu repliku, što je vrlo interesantno", kaže Tijana.

Reditelj i scenarista filma je Dušan Tolmač, rodom iz Mokrina kod Kikinde, koji već 19 godina živi i radi u Londonu. Do sada je režirao samo kratkometražne filmove.

Film "Stranac" je lični projekat, kaže Tolmač: "Bavi se identitetom, šta je to što nas definiše kao ljude, koliko je pogrešno posmatrati druge samo kroz jednu prizmu. Postavlja se pitanje da li je on Srbin, Britanac, žena ili muškarac."

Ekipa filma je internacionalna, a snimaće se i na engleskom i na srpskom jeziku. Snimanje će trajati dvadesetak dana, od čega će najveći broj kadrova biti snimljen u Kikindi, a nekoliko u Beogradu i Londonu.

Osim profesionalnih glumaca, priliku da se pojave u "Strancu" dobiće i brojni statisti, uglavnom Kikinđani.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво