Читај ми!

Letnja škola preduzetništva

Odlični đaci osnovnih i srednjih škola iz Zlatiborskog okruga boraviće pet dana u Sirogojnu, gde će pohađati Letnju školu dečjeg preduzetništva i kreativnog mišljenja. Najbolje očekuju vredne knjige i diplome.

Univerzitetski savez za ekologiju i tehnologiju, uz pomoć Kluba privrednih novinara, okupio je u Sirogojnu tridesetoro odličnih đaka osnovnih i srednjih škola iz Zlatiborskog okruga u petodnevnu Letnju školu dečjeg preduzetništva i kreativnog mišljenja.

Škola se održava pod sloganom "Pokažimo svima šta Srbija ima" i pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i čajetinske opštine.

Njih tridesetak, bez razmišljanja su razbibrigu letnjeg raspusta, ponovo na kratko, zamenili školskom klupom, razmenjujući stavove sa iskusnim profesionalcima, bankarima, novinarima, veb-dizajnerima.

Od viška znanja glava ne boli

"Ako nekad budem htela da otvorim neku firmu, da znam kako to da uradim", objašnjava Branka Zlatić iz Čajetine zbog čega  je želela da se pridruži polaznicima Škole dečjeg preduzetništva. "Želim da znam kako sve to funkcioniše."

Milena Simić je učenica Ekonomske škole u Užicu, smera bankarstvo, i kaže da je došla da vidi prezentaciju Pro kredit banke kako bi unapredila svoje znanje iz te oblasti.

Aleksandar Ćitić iz Užica ima drugačije razloge: "Posećujemo razne rezervate, a želim da se bavim ekologijom i reciklažom, pa da proširim svoje vidike i da vidim kako mi banka može pomoći da osnujem svoju firmu.

Za buduće preduzetnike, posebno je važno poznavanje tokova finansijskog tržišta.

"Naša ideja je da, ove godine, učesnicima i polaznicima Letnje škole pružimo neka osnovna znanja kada je reč o preduzetništvu. Predstavićemo značaj inovacija u samom svetu preduzetništva, kao i načine kako jednu inovaciju kroz taj preduzetnički duh pretvoriti u konkretan proizvod ili uslugu", objašnjava Ivan Aranđelović iz Pro kredit banke.

Tokom boravka u Sirogojnu, učenici će se upoznati i sa pravim preduzetnicima iz različitih oblasti kako bi spoznali mane i vrline njima interesantnih zanimanja.

"Oni stiču praktična znanja, čuju iskustva profesionalaca koji se godinama bave tim poslom, i ono što je dobro i ono što je loše", kaže urednik Letnje škole Nataša Ranitović. "To je neka osnova da razmišljaju o tome čime bi želeli da se bave."

Uz radionice, boravak u Sirogojnu, učenici će upotpuniti izletima do Stopića pećine, rezervata Uvac, Drvengrada, a najbolje očekuju vredne knjige i diplome.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво