Zbrka u Centru za socijalni rad

Nezadovoljna tretmanom Centra za socijalni rad u Požarevcu, dugogodišnja korisnica te ustanove Jasmina Z. upala je u prostorije centra i nasrnula na zaposlene i stranke, lomeći sve što joj je došlo do ruke.

Dok su stigle policija i hitna pomoć, korisnica Centra za socijalni rad u Požarevcu Jasmina Z., u napadu besa i preteći zaposlenima, napravila je priličnu štetu u prostorijama te ustanove.

Pri tome je povredila ruku ali i Dejana Aradinovića koji se zatekao u Centru. On je išao prema izlaznim vratima kada ga je Jasmina Z. napala.

"Pošao sa da izađem i uzmem bicikl koji je bio parkiran ispred", priča Aradinović. "Međutim, ona me je zgrabila s leđa, okrenula i udarila pesnicom u predelu oka, papire koje sam držao u ruci pocepala i bacila dole."

Zaposleni u Centru za socijalni rad kažu da ovo nije prvi put da im Jasmina Z. pričinjava štetu i neprijatnosti i da je više puta bila na odeljenju psihijatrije u požarevačkoj bolnici.

Lekari su nakon ispitivanja ostali pri tvrdnji da je ona sposobna da samostalno odlučuje o svojim pravima. Imajući u vidu da je imala poremećaj ličnosti sa povremenim psihotičnim napadima, bila je izrečena privremena mera koja je trajala godinu dana - delimično lišavanje prava da odlučuje o svom zdravstvenom stanju.

Jasminu Z. hitna pomoć je odvezla je u požarevačku bolnicu gde su joj zbrinute povrede ruke, nakon čega je upućena na psihijatrijsko odeljenje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво