Читај ми!

Deca u Prijepolju zaražena salmonelom

Osmoro dece iz Prijepolja, primljenih u užičku bolnicu zbog stomačnih tegoba, zaraženo je salmonelom. Još uvek se ispituju uzorci hrane iz lokalne poslastičarnice s obzirom na to da je jedan broj dece jeo sladoled.

Ispitivanja Zavoda za javno zdravlje u Užicu potvrdila su da je osmoro dece iz Prijepolja, koja su prva primljena u bolnicu zbog stomačnih tegoba, zaražena bakterijom salmonela enteritidis.

Direktorka Zavoda Biljana Mijović rekla je da je kod sedmoro dece koja su hospitalizovana u Prijepolju potvrđeno da je uzročnik tegoba bakterija salmonela, dok je kod jednog deteta, koje je smešteno u bolnici u Užicu, to utvrdio tamošnji zdravstveni centar.

Mijovićeva je rekla da će se istraživanje nastaviti uzimanjem brisa i kod ostale dece koja su naknadno smeštena u bolnicu i dodala da se ne može sa sigurnošću tvrditi šta je uzročnik trovanja.

U toku je ispitivanje uzoraka hrane uzetih iz lokalne poslastičarnice, s obzirom na to da je jedan broj dece jeo sladoled, kaže Mijovićeva.

"Analize su potvrdile da je u pitanju bakterijsko oboljenje, ali se još sa sigurnošću ne može govoriti da je konzumirani sladoled jedini uzrok trovanja", rekla je Mijovićeva.

Od 20. juna, u bolnicu je primljeno osamnaestoro dece sa povišenom temperaturom, dijarejom i povraćanjem.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво