Читај ми!

Zrenjanin pruža povoljne uslove za posao

Zrenjanin je jedan od osam gradova Srbije kojem je uručen certifikat za opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem u kojima postoje kratki rokovi za većinu zahteva privrede i građana.

Među osam gradova Srbije koji su dobili certifikat grada sa povoljnim poslovnim okruženjem, koji dodeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) našao se i Zrenjanin.

Poslednjih godina u Zrenjaninu su izgrađene tri industrijske zone u kojima je predviđeno da se napravi tridesetak pogona u kojima bi posao trebalo da dobije dve i po hiljade Zrenjaninaca.

Samo tokom prošle i prvih pet meseci ove godine, prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje u Zrenjaninu, posao je dobilo četiri hiljade radnika, a u znatnoj meri je ubrzan rad lokalne administracije.

Zrenjaninci su uglavnom zadovoljni radom lokalne samouprave, ali to ne znači da je sistem nemoguće unaprediti ka još boljem i efikasnijem radu.

Čelni ljudi u opštini Zrenjanin smatraju da su ispunjeni svi uslovi za navedeni certifikat koji se uručuje opštinama sa povoljnim poslovnim okruženjem, a prema rečima gradonačelnika Milete Mihajlova, jasno je definisana poreska politika, razvojno partnerstvo javnog i privatnog sektora, kao i drugi boniteti za ulagače.

U opštini veruju da će svrstavanjem Zrenjanina u red lokalnih samouprava sa povoljnim okruženjem, u razvijenim zemljama imati obavezu da nastave sa dosadašnjim radom i njegovim unapređenjem, s ciljem da se poboljša standard građana.

Na posao u toj opštini čeka 12.000 Zrenjaninaca.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи