Читај ми!

Poplava kod Novog Pazara

Na delu teritorije grada Novog Pazara proglašeno je vanredno stanje zbog poplave koja je ugrozila više stotina kuća, rekao član kriznog štaba Hajrudin Hajrović. Deo grada je bez vode i struje. Sela Trnava, Ćeremidžinica i Šutenovac poplavljena posle izlivanja reka Trnavice i Leče.

Zbog obilnih padavina juče posle podne, u okolini Novog Pazara izlile su se reke Trnavica i Leča.  Prema rečima člana kriznog štaba Hajrudina Hajrovića na delu teritorije grada Novog Pazara proglašeno je vanredno stanje.

Povređenih, prema rečima Hajrovića nema, ali je ugrožen veoma gusto naseljen deo grada. Deo grada je bez vode i struje. Vodostaj je do sada prilično opao što je olakšalo situaciju ugroženom stanovništvu.

Prema njegovim rečima, naneta je neprocenjiva materijalna šteta, koju u ovom trenutku nije moguće sagledati.

U pomoć su pristigli vojska i pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a. Razmatra se mogućnost da pojedine porodice budu izmeštene u neki od gradskih hotela ili u objekte vojne kasarne. Pomoć je ponudio i Crveni krst.

Gradska uprava će se obratiti za pomoć Republici Srbiji,rekao je Hajrović naglasivši da je Novi Pazar u procesu konstituisanja jedinice za vanredne situacije opšte i specijalne namene.

Zbog izlivanja reka Trnavice i Leče poplavljeno je poljoprivredno zemljište, nekoliko stambenih objekata, a reke su odnele tri mosta i četiri automobila.

Ugroženo više od hiljadu kuća

Poplavljena sela Trnava, Ćeremidžinica i Šutenovac, a, prema rečima zamenika gradonačelnika Novog Pazara Vujice Tiosavljevića, ugroženo je više od hiljadu kuća.

Tiosavljević je rekao da je pričinjena velika materijalna šteta, jer je, osim kuća, oštećena kompletna infrastrutura.

Ekipe gradske uprave i policije su na terenu i pokušavaju da pomognu ugroženom stanovništvu.

Želimir Tešević iz sela Leče kod Novog Pazara kaže da je nabujali potok nosio sve pred sobom, pa čak i jedan auto, koje se zaustavio pored ograde kuće.

Slična je situacija i u selu Trnava kod Novog Pazara, gde su četiri stambena objekata poplavljena.  Salih Rašljanin iz Trnave kaže da je poplava uništila sve u kući u kojoj živi sa suprugom, četvoro dece i sinovcem.

Šef Operativnog štaba za odbranu od poplava u Novom Pazaru Muamer Suljević kaže da se sve dogodilo munjevitom brzinom i da je poplava iznenadila i ekipu Operativnog štaba.

Suljević naglašava da se takva situacija nije dogodila više od pedeset godina i da tako nešto ne pamte ni najstariji meštani, koji žive pored reka Leče i Trnavice.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво