Evropsko prvenstvo u kajaku

Na 8. evropskom prvenstvu u kajaku na divljim vodama za seniore u Kraljevu za medalje se nadmeće 130 takmičara iz petnaest zemalja. Prvenstvo se završava u nedelju, proglašenjem pobednika u svim disciplinama.

U Kraljevu na Ibru održava se 8. evropsko prvenstvo u kajaku. Za medalje se nadmeće 130 takmičara iz petnaest zemalja, a prvenstvo će trajati do nedelje kada će se proglasiti pobednici.

Posle svečanog defilea na gradskom trgu u Kraljevu, učesnici  8. evropskog prvenstva u kajaku na divljim vodama preselili su se u dolinu Ibra, na  pedesetak kilometara uzvodno od grada.

Pojedinačnom trka spusta na stazi Buk Grmčić počelo je ovogodišnje nadmetanje najboljih evropskih kajakaša. Prijavljeno je 18 ekipa, a do nedelje, 15. maja, na  Ibru će se u nekoliko disciplina takmičiti 130 takmičara.

U disciplinama klasik pojedinačnoj i timskoj na Buku Grmčić, takmičari će se boriti za najbolje pozicije na stazi dugoj pet kilometara. Staza za pojedinačne i timske sprint trke duga je 400 metara.

Osim dosadašnjih disciplina, kajak jednosed (k-1), u muškoj i ženskoj konkurenciji, c-2 i kanu jednosed, u disciplini c-1 ove godine prvi put voze i žene.

Organizatori 8. evropskog prvenstva u kajaku na divljim vodama, predvideli su da petak, 13. maj, bude slobodan dan za sve takmičare. Sportisti i gosti obići će srednjovekovne manastire, Goč i Kopaonik, prema sopstvenom izboru.

Osmo evropsko prvenstvo u kajaku na divljim vodama završava se u nedelju, kada će biti proglašeni pobednici u svim takmičarskim disciplinama.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи