Читај ми!

Na ekskurziju pokvarenim autobusom

Učenici Osnovne škole "Tanasko Rajić" u Čačku jutros su čekali tri sata kako bi otišli na rekreativnu nastavu u Mitrovac na Tari, jer je jedan od tri autobusa bio neispravan. Iz agencije "Stav" iz Trstenika, koja je organizator putovanja, nisu hteli da daju komentar.

Zbog neispravnosti jednog od tri autobusa 135 učenika Osnovne škole "Tanasko Rajić" u Čačku jutros nije na vreme krenulo na rekreativnu nastavu u Mitrovac na Tari.  Na zahtev roditelja urađen je vanredan tehnički pregled autobusa kojim je utvrđeno da je autobus neipravan, a đaci su drugim autobusom krenuli na put.

Iako je policija jutros utvrdila da postoji potrebna dokumentacija o ispravnosti autobusa i da su vozači spremni za put, roditelji dece nisu bili zadovoljni time. Roditelji tvrde da je samo na osnovu starosti autobusa i izgleda guma postojala sumnja, pa su zbog nekih ranijih iskustava zatražili da se uradi vanredni tehnički pregled.

"Mi se uvek dogovorimo da prevoznici budu Čačani, u principu oni uvek pošalju neke druge agencije. Ova tri autobusa su starosti po 40 godina", kaže jedan od roditelja.

Roditelji učenika tvrde da je odluka o ovoj aktivnost donešena bez Saveta roditelja.

"U interesu nas i pre svega dece i roditelja je da deca budu bezbedna na putu, da budu lepo smeštena i da se lepo provedu. Agencija je ta koja nije možda ispoštovala sve u onoj meri u kojoj smo očekivali", kaže zamenik direktora OŠ ''Tanasko Rajić'' Milovan Terezić.

Iz agencije koja je organizator putovanja učenika od drugog do četvrtog razreda Osnovne škole "Tanasko Rajić" nisu hteli da daju komentar. 

Učenici su sa svojim roditeljima, više od tri sata čekali izveštaj tehničkog pregleda, kojim je, kako se nezvanično saznaje, utvrđeno da na jednom autobusu nije ispravan uređaj za upravljanje i pomoćna kočnica.

Umesto tim autobusom, đaci su otputovali drugim tehnički ispravnim autobusom. U Mitrovcu na Tari boraviće narednih sedam dana na rekreativnoj nastavi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво