Stopalice - igračka za korekciju tabana

Dve vaspitačice iz pančevačkog vrtića "Bambi" nagrađene za igračku koja se koristi kao vežba za ravna stopala.

Na konkursu "Dobra igračka", koji organizuje Udruženje vaspitača Vojvodine nagrađene su vaspitačice iz pančevačkog vrtića "Bambi" Milica Babić i Jelena Fatović Nikolić.

Podatak Instituta za javno zdravlje da svako dete u Srbiji ima ravna stopala podstakao ih je, kako kažu, da osmisle i naprave igračku koja će se koristiti za korekciju tabana.

Igra se sastoji u tome da deca, koristeći samo stopala, uzimaju različito obojene životinje i stavljaju ih na određeno mesto na postolju i, na zabavan način, vežbaju mišiće stopala.

"Igračka pomaže i u učenju matematičkih pojmova, tako što se životinje slažu po veličini", objašnjava Milica Babić. "Može da se koristi u vežbi govora - mogu da se upotrebe u nekoj lutkarskoj predstavi, na primer, u likovnoj edukaciji - razlikovanje boja, a dobra je i u upoznavanju okoline, da se nauči gde koja životinja živi."

Igračku nije teško napraviti, a nije ni skupa. Potreban je sunđer, nešto platna i konca za životinje, a postolje je izrađeno od papir-mašea.

"Bilo bi dobro da ovu igračku počnu da koriste deca već sa tri godine", kaže Jelena Fatović Nikolić, "mada je to njima teško jer su im stopala mala, ali će im pomoći. Inače, najviše je prilagođena za petogodišnjake i šestogodišnjake."

Predškolska ustanova "Dečja radost" u Pančevu sada traži nekog proizvođača koji bi bio zainteresovan za serijsku proizvodnju "stopalice", kako bi ona bila dostupna i drugoj deci.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво