Pres-vitezovi Dopisničke redakcije

Na petom TV festivalu minijatura PRES VITEZ 2010. Dopisničkoj redakciji Radio-televizije Srbije pripale su četiri novinarske i jedna montažerska nagrada.

Zlatne medalje u kategoriji informativnog programa dobile su Natalija Vidić i Slavica Jovanović novinarke Dopisništva RTS u Užicu, dok je srebrana medalja pripala Gordani Manjenčić iz šabačkog dopisništva.

U kategoriji dokumentarnog programa Novica Savić iz Požarevca dobio je specijalnu povelju, a srebrnu medalju Branko Stanković, autor emisije Kvadratura kruga

Zlatna plaketa za montažu dodeljena je Aleksandru Kuzeljeviću iz Užičkog dopisništva.

Nagrade

Natalija Vidić pronašla je priču koja svedoči o strasti prema knjigama koja "nadrasta ratove i nesreće i saopštava je razumljivim informativnim stilom", stoji u obrazloženju žirija 5. festivala Pres vitez. Junak nagrađene priče je Slavenko Stojanović koji je u ratnom Sarajevu spasavao knjige, a kada se vratio u rodni Mačkat staru brvnaru pretvorio u biblioteku i svojih hiljadu i po knjiga stavio na raspolaganje meštanima, svima koji žele da ih čitaju.   

Zlatnu medalju Natalija deli sa koleginicom Slavicom Jovanović koja je zaslužila gotovo identične ocene žirija za "Glumca Mirčetu iz Pravoševe".

Srebrna medalja u kategoriji informativnog programa pripala je Gordani Manjenčić iz Šapca za "Crvenkoviće". "Novinarka je televiziju upotrebila kao plemenito sredstvo da menja živote nabolje i, koristeći vesti u nizu, pratila je dešavanja nekoliko meseci" - navodi se u obrazloženju žirija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи