Kreativno domaćinstvo Spomenke Bogunović

Protiv Sandrine Bogunović Vagner, koju su zbog prevare tužile opštine Kosjerić i Kikinda, krivičnu prijavu podnela i policija.

Spomenka Bogunović (62), poznata kao Sandrina Bogunović Vagner, tereti se da je 2006. godine dovela u zabludu odgovornu osobu u kikindskoj opštini, zbog čega je protiv nje Odsek za privredni kriminal PU Kikinda podneo krivičnu prijavu.

U maju 2006. tadašnji predsednik opštine Kikinda Branislav Blažić, u to vreme član SRS, potpisao je Ugovor o realizaciji projekta promovisanja nacionalne kulturne baštine sa Centrom za kreativno domaćinstvo iz Beograda. Spomenka Bogunović, koja se predstavlja i kao Sandrina, unuka kompozitora Riharda Vagnera, i koja je zastupala  Centar izjavila je tom prilikom da će Regionalni centar u Kikindi biti "svetla tačka i njoj i opštini ".

Opština je za otvaranje predstavništva  Centra u Kikindi uplatila 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, a Centar se obavezao da će zaposliti pedeset žena i novac vratiti u roku od 18 meseci. Međutim, niti je Regionalni centar ikada počeo da radi, niti su pare vraćene.

Rukovodilac opštinske uprave u Kikindi Branko Ljuboja podseća da je opština povela parnicu i na prvostepenom sudu dobila spor. Međutim, Sandrina Bogunović Vagner podnela je zahtev za povraćaj u pređašnje stanje zbog boravka u pritvoru. Sud je usvojio njen zahtev i parnica je ponovo u toku, navodi Ljuboja.

Šef Odseka za privredni kriminal PU Kikinda Peter Gorča navodi da je 9. marta podneta prijava zbog sumnje da je gospođa Vagner počinila krivično delo prevare na štetu opštine Kikinda, u iznosu od približno 1,7 miliona dinara. On je naveo i da je firma osumnjičene 2010. godine izbrisana iz registra Agencije za privredne registre.

Zbog istog nedela, građansku parnicu protiv Sandrine Bogunović Vagner povela je i opština Kosjerić, koja je na račun Centra za kreativno domaćinstvo uplatila 15.000 evra da bi "pospešila izvoz domaćih ručnih proizvoda u SAD". Kako od te prodaje nije bilo ništa, SO Kosjerić je protiv nje podnela tužbu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво