Ko duguje kikindskom Kumu

Račun Direkcije za izgradnju grada u Kikindi mogao bi svakog časa da bude blokiran zbog presude Privrednog apelacionog suda, po kojoj to javno preduzeće treba da isplati više od 50 miliona dinara privatnoj firmi "Kum".

Godine 2006, prilikom izgradnje regionalne deponije u Kikindi, Direkcija za izgradnju grada angažovala je firmu "Eurko" iz Stare Pazove. "Eurko" je kao podizvođača angažovao firmu "Kum" iz Kikinde čiji je posao bio da isporuči glinu.

Problem je nastao kada je firmi "Kum" isplaćena naknada za dovoženje 18.000 kubika gline, a ona je, kako se tvrdi, isporučila čak 38.000 kubika.

"Ja tražim izvršenje sudske presude. Tražim nadoknadu za posao koji sam uradio, za glinu koju sam isporučio", naglašava vlasnik DOO "Kum" Zoran Jankovljević.

U Direkciji za izgradnju grada tvrde da su sa "Eurkom" imali ugovor na svega 18.000 kubika.

"Ono što je sud smatrao za presudno, bio je nalog bivšeg direktora Direkcije da ′Kum′ nastavi sa isporukom gline. Pominju se tu razni razgovori, dogovori i usmeni nalozi bivšeg predsednika opštine. Da li to može biti validan dokaz za sud, to ne znam", kaže Edita Divković, direktorka Direkcije za izgradnju grada u Kikindi.

Kikindska Kolubara

Slučaj je u pojedinim lokalnim medijima već dobio naziv "kikindska Kolubara".  Vladajuća Demokratska stranka kao krivca za stanje u komE se našla Direkcija vidi prethodnog predsednika opštine, nekada radikala, a sada naprednjaka Branislava Blažića.

"Neozbiljnost se još jednom pokazala kao odlika vršenja vlasti od strane naših prethodnika", kaže Branko Ljuboja iz OO DS.

Ladislav Tomić iz OO SNS negira optužbe: "Ovo je pokušaj lokalnog odbora DS da ispolitizuje jedan sudski proces koji još nije ni završen."

Dok stranke traže krivca, u Direkciji svakodnevno strepe od moguće blokade. Kažu da s kamatom i sudskim troškovima firmi "Kum" treba da isplate oko 51 milion dinara.

"Pedeset jedan milion je više od 10 odsto budžeta Direkcije za ovu godinu. To bi svakako otežalo funkcionisanje Direkcije i izvršenje naših ugovornih obaveza",  navodi Edita Divković.

Direkcija za izgradnju grada je Vrhovnom kasacionom sudu uputila zahtev za reviziju slučaja. Sada očekuje odgovor nadležnih.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво