Nagrade za najbolje đake

Opština Vrnjačka Banja nagradila je najbolje učenike koji su postigli zapažene rezultate na okružnim i republičkim takmičenjima i nastavnike koji su ih pripremali.

Vrnjačka Banja je nagradila svoje najbolje učenike i profesore sa pola miliona dinara.

Opština je nagradila učenike koji su postigli zapažene rezultate na okružnim i republičkim takmičenjima, a nisu izostavljeni ni nastavnici i profesori koji su decu pripremali za takmičenja.

Miloša Ćirića, učenika 7. razreda u OŠ "Popinski borci" iz Vrnjačke Banje, nije teško motivisati za rad i učenje. Pažljiv je na predavanjima a njegova profesorka hemije kaže da joj predstavlja zadovoljstvo da radi s takvom decom i podržava ih na takmičenjima.

Vesna Stojiljković, profesorka hemije u OŠ "Popinski borci", koja je dodatno spremala još nekoliko učenika za takmičenja, objašnjava kako njeni učenici postižu dobre rezultate na takmičenjima svih nivoa: "Ulažemo dodatni trud i rad. Ponekad učenike  pozovem i kada su van škole, kod  kuće najčešće, uoči velikih takmičenja da bi se što bolje spremili."

Jedan od nagrađenih učenika, Miloš Ćirković, smatra da su nastavnici u velikoj meri zaslužni za njihov uspeh: "U redu je da i nastavnici dobiju nagradu. Oni nas najviše motivišu za takmičenja. Njihov dodatni trud i zalaganje doprineo je mom uspehu."

Znanje je moć

U OŠ "Popinski borci" novčane nagrade primilo je 76 učenika i nastavnika. Postoji i malo rivalstvo među učenicima i odeljenjima.

"Sve je više učenika koji se prijavljuju za takmičenja", kaže direktor škole Dragan Milenković. "Sigurno da postoji zdrava konkurencija među đacima. Na kraju, i naša škola svake godine postiže sve bolje rezultate na takmičenjima."

U Vrnjačkoj Banji ima oko 3.600 osnovaca i srednjoškolaca. Opština je nagradila 160 učenika i nastavnika. Delilo se na ravne časti i svi su dobili po 2.500 do 4.000 dinara.

"Nastavnici su takođe nagrađeni od opštine jer želimo da svima pružimo podstrek za rad i za ostvarivanje što boljih rezultata", kaže Zoran Seizović, predsednik opštine Vrnjačka Banja.

Svi učenici iz Vrnjačke Banje koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima automatski ostvaruju pravo i na stipendije opštine za dalje školovanje. Trenutno, više od pedeset studenata i srednjoškolaca prima stipendije opštine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво