Incident u "Trajalu"

U pogonu pirotehnike kruševačkog "Trajala", jutros nešto posle 9.30, došlo je do manje detonacije, prilikom koje su povređene dve radnice.

Prilikom detonacije koja se dogodila u pogonu pirotehnike kruševačkog "Trajala", jutros oko 9.30, povređene su dve radnice.

U Zdravstvenom centru Kruševac, gde je Zorica Miladinović dopremljena s teškom povredom šake, pružena je prva pomoć, a potom je povreda donekle sanirana na odeljenju ortopedije.

Danijel Tomičević, iz Hitne pomoći rekao je da je radnica prilikom prijema bila u stanju šoka: "Zbrinuta je i nije životno ugrožena i prebačena je za Beograd na odeljenje mikrohirurgije. Tamo će pokušati da joj spasu šaku."

U jutrošnjoj eksploziji povređena je još jedna radnica. Njoj su stradale bubne opne i nalazi se na odeljenju ORL kruševačke bolnice.

Odmah po zbrinjavanju povređenih oglasilo se i rukovodstvo "Trajala".

"U ovoj situaciji ne možemo ništa više da kažemo dok nadležne službe ne odrade svoj deo posla i utvrde se uzroci", rekao je direktor fabrike pirotehnike i eksploziva Milan Simić. "Pogon pirotehnike je opasan, tako da su ovakve situacije moguće. Bezbednost na radu je bila sprovedena. Najbitnije za nas je da je radnica zbrinuta i da je van životne opasnosti."

Detalji u vezi sa uzrocima eksplozije biće poznati pošto komisija korporacije "Trajal" i inspekcija rada završe posao.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара