Magistrala umesto auto-puta

Umesto planiranog auto-puta od Šapca do Loznice, Nacrtom prostornog plana Republike Srbije predviđena je izgradnja magistrale prvog reda. Ponuđeni plan izazavao je negodovanje čelnika Loznice.

Nacrtom prostornog plana Republike Srbije, umesto auto-puta od Šapca do Loznice, predviđena je izgradnja magistrale prvog reda .

Čelnici Loznice uputili su dopise nadležnim institucijama u kojima navode razloge nezadovoljstva, jer smatraju da će to naneti štetu privrednom razvoju njihovog kraja i građanima.

Nacrtom prostornog plana ponuđeno je rešenje po kojem će od Šapca do Loznice ići magistralni put sa dve umesto četiri saobraćajne trake, čija je širina u odnosu na deonicu od Novog Sada, preko Rume, do Šapca uža za 9 metara. To je jedan od razloga zbog kojih je Loznica oštećena, tvrde u lokalnoj upravi.

Argumenti Loznice ne mogu se dovesti u pitanje

"Ukazali smo na sve posledice koje bi ovakvo rešenje imalo, ne samo za Loznicu već i za dobar deo Mačve, celo Podrinje, Rađevinu, Azbukovicu", ističe gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

Taj koridor povezuje opštine i gradove zapadne Srbije, veza je sa Republikom Srpskom i istočnim delom Bosne i Hercegovine, a putna infrastruktura je jedan od preduslova privlačenja domaćih i stranih investitora - naglašavaju predstavnici vlasti Loznice. Argumenti koje navode u prigovoru su i potreba unapređenja i razvoja privrede, turizma, efikasna administracija, a podsetili su i da je Loznica grad sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Gradonačelnik Loznice ukazao je i na činjenicu da je Loznica najveće nalazište jadarita u Evropi, da je poznata australijska kompanija do sada u ovaj projekat uložila 10 miliona dolara i da će u ovoj godini uložiti još 27 miliona dolara.

Predstavnici Republičke agencije za prostorno planiranje potvrdili su opravdanost neslaganja Loznice sa ponuđenim rešenjem. Konačan odgovor očekuju do 29. marta, za kada je zakazana javna sednica komisije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи