Banja Koviljača kao lek za premor

Kapaciteti u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Banji Koviljači uvek su popunjeni, a ulaže se i u novu dijagnostiku. U jednoj od najposećenij banja, godišnje boravi oko 15.000 ljudi.

Iako imamo tri stotine prirodnih izvora, 40 banja i 25 rehabilitacionih centara, ne možemo da se pohvalimo da ih dovoljno koristimo i da ulažemo u njih. Ipak, ima izuzetaka. U jednoj od najposećenijih banja, Banji Koviljači, godišnje boravi oko 15.000 ljudi.

Kapaciteti u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju uvek su popunjeni, a ulaže se i u novu dijagnostiku.

Ovde pomažu bebama, deci i odraslima u lečenju postoperativnih i posttraumatskih stanja, neuroloških i reumatskih oboljenja i mnogih drugih bolesti.

"Operisala sam tumor na mozgu, ovde sam zbog malaksalosti desne strane lica, bolje mi je, produžila sam boravak za još deset dana", kaže pacijentkinja Danijela Jovanović (39).

"Dugogodišnji sam gost Banje, fantastična je, čim imam bolove ja dođem, imam problem sa diskushernijom", rekla je Ljubica Novković (59).

Prirodna bogatstva u terapiji 

U terapiji i lečenju koriste se i prirodna bogatstva - sumporovita voda i blato. Bolnica ima i najsavremenije aparate za ultrazvučnu dijagnostiku, proveru koštane mase, a nedavno su nabavili i aparat za elektromioneurografiju.

"U Loznici i široj okolini, ovakva vrsta pregleda nije radila, tako da prema našoj ustanovi gravitiraju pacijenti iz celog kraja. Njime se proverava stanje mišića, neuromišićnog spoja i periferni živci", rekla je Jasmina Milošević Arsić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije.

Direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Nikola Sremčević kaže da nastavljaju sa postepenim širenjem zdravstvene delatnosti, a da je ostalo široko polje za ugostiteljstvo, u koje bi država trebalo značajnije da uloži.

U Specijalnu bolnicu na lečenje možete o trošku Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, a ukoliko želite da pobegnete od svakodnevice, stresa i premora, ovde možete da boravite i o svom trošku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво