Javnim radovima otplaćuju dug

Dok u nekim gradovima građanima plene imovinu zbog duga za komunalne usluge, u Alibunaru se dužnici angažuju za javne radove u svom mestu i na taj način otplaćuju dugovanja.

Javno komunalno preduzeće "Univerzal" iz Alibunara umesto da tuži svoje korisnike zbog neplaćenih računa i da im pleni imovinu pronašlo je rešenje koje građanima mnogo više odgovara.

Najsiromašniji Alibunarčani više ne moraju da brinu kako će da izmire svoja dugovanja za komunalne usluge. Umesto računa dobijaju pozive za privremene poslove na održavanju gradskog parka, skupljanju smeća, čišćenju snega, a pomagaće i vlasnicima radnji da urede zelene površine ispred objekata.

Slađana Jankov, Ratomir Cvetanović i Milojka Žužinov koje smo zatekli na poslu u parku zahvalni su čelnicima opštine i direktoru JKP "Univerzal", jer je ovo, kako su rekli, jedini način da izmire svoja dugovanja. Oni kažu da nemaju nikakva primanja i da ih je obradovala vest da će na ovakav način moći da reše bar deo svojih problema.

U javnom komunalnom preduzeću ističu da su svesni da od nekih svojih sugrađana koji nemaju novca za osnovne potrebe ne mogu očekivati da plaćaju račune.

"Mi ne dozvoljavamo našim sugrađanima da naprave astronomske dugove. Oni koji zaista nemaju nikakva primanja biće angažovani kod nas na deset do dvadeset dana. Na taj način otplatiće svoja dugovanja", objašnjava Lazar Anović, direktor JKP "Univerzal".

U opštinskoj upravi Alibunar kažu da će na ovaj način smanjiti dug svojih sugrađana koji više ne moraju da razmišljaju o kamatama. Predsednik opštine Danijel Kišmarton kaže da nijednog trenutka nisu razmišljali da tuže svoje sugrađane.

"Našli smo mnogo humanije rešenje, jer nema smisla tužiti nekoga ko nema odakle da plati i tako mu stvoriti još veće troškove."

U Alibunaru za sad ima dovoljno ljudi koji redovno plaćaju račune, što je dobro, jer ne bi valjalo da ima više onih koji bi želeli da radom na javnim površinama izmiruju svoje obaveze. Da se ne bi ugrozio normalan rad Javnog komunalnog preduzeća "Univerzal" , napravljena je socijalna karta i od plaćanja računa oslobađaće se samo najugroženiji Alibunarčani.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи