Srednjoškolski prvoligaš

Odbojkašice kraljevačkog "Gimnazijalca", jedinog srednjoškolskog prvoligaša u Srbiji, treniraju dva puta dnevno, a nastavu pohađaju u drugoj školi, jer je zgrada Gimnazije oštećena u novembarskom zemljotresu.

Učenice kraljevačke Gimnazije, uz velika odricanja, ali i ljubav prema sportu, uspevaju da ispune mnogobrojne dnevne obaveze i uspešno brane prvoligaški status svog kluba. 

 

Odbojkašice jedinog srednjoškolskog prvoligaša u Srbiji, kraljevačkog "Gimnazijalca", treniraju dva puta dnevno, a nastavu pohađaju u drugoj školi, jer je zgrada Gimnazije pretrpela velika oštećenja u novembarskom zemljotresu.

Kristina Medanović je jedna od gimnazijalki koja je svoj klub dovela do prvoligaškog statusa. U to je uložila mnogo napora. Danas joj je i teže jer na nastavu ide u osnovnu školu "Vuk Karadžić", u prigradskom naselju Ribnica, gde je Gimnazija privremeno premeštena.

Svake večeri, posle škole, Katarina ide na trening: "Zaista je teško, jer smo u školi do osam sati uveče. Trening je od pola devet i kući smo oko jedanaest sati. Ali, navikle smo na to."

Otkad je "Gimnazijalac" ušao u prvu ligu Srbije, treniraju svakog dana. Vikendom su utakmice. Anđela Tijanić ima petnaest godina i najmlađa je u klubu. Nije joj lako da uskladi sve obaveze, ali za sada uspeva.

Svakodnevni treninzi su obaveza prvoligaša

Trener "Gimnazijalca" Anđelka Tijanić kaže da su svakodnevni treninzi obaveza prvoligaša. "Devojke su vredne, ne propuštaju treninge." Sve one imaju jasan cilj: da završe školu i svom klubu sačuvaju prvoligaški status. 

 

U klubu treniraju još tri mlađe selekcije. Iako su veoma mlade, odbojkašice su prihvatile svoje obaveze.

Ove školske godine zgrada Gimnazije neće biti osposobljena za nastavu. Samo za rekonstrukciju zgrade potrebno je oko 100 miliona dinara. Za sada, finansijske teškoće ne utiču na rad kluba.

U zemljotresu su ostali i bez sale za fizičko tako da učenici ne mogu da ispune program fizičke kulture, kaže  direktor Gimnazije Miroslav Vidić, a igračice ne mogu da treniraju. Ipak, pred njima je lepa sportska budućnost, a ženska odbojka je sada pravi hit u Kraljevu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво