Prestupni rođendan

Iako njihovog dana rođenja ove godine nema u kalendaru, čačanske gimnazijalke Milena, Marijana i Ivana dobile su tortu od najstarijih gradskih poslastičara.

Milena Dimitrijević, Marijana Tresač i Ivana Mojsilović iz Čačka prošli rođendan proslavile su 29. februara  2008, sledeći će slaviti tek 2012. godine.

 

Iako dana njihovog rođenja ove godine nema u kalendaru, rođendansku tortu dobile su od najstarijih čačanskih poslastičara.

 Osim datuma rođenja, Milenu, Marijanu i Ivanu vezuje i drugarstvo. One su se, sasvim slučajno, srele u istom razredu čačanske Gimnazije. One su bile i jedine tri bebe koje su se rodile u Čačku 29. februara 1992. godine.

Milena Dimitrijević naglašava da će 18 godina napuniti tek 2064. godine, kada njena generacija bude proslavljala 72. rođendan. Dok  ostali proslavljaju rođendan svake godine, njih tri moraju da čekaju četiri godine na sledeći. Zato taj dan, kaže Milena, za Marijanu, Ivanu i nju ima poseban značaj.

"Bilo je veoma zanimljivo kad smo shvatile da smo u istom odeljenju", objašnjava Marijana Tresač i kaže da do tada nije poznavala nikoga ko je rođen 29. februara. Iako su do sada proslavile samo pet rođendana, tri čačanske gimnazijalke, Ivana, Milena i Marijana, punoletstvo su stekle prošlegodine.

broj komentara 0 pošalji komentar