Zaplena zbog neplaćenog grejanja

Po odluci Suda u Čačku, neplaćeni računi za grejanje biće namireni prodajom stanova najvećih dužnika. U JKP "Čačak" ističu, da su na drastičnu meru bili prinuđeni jer nisu mogli da naplate dugovanja koja pojedinačno premašuju 600.000 dinara.

Osnovni sud u Čačku doneo je odluku je da se velikim dužnicima za grejanje, na ime duga, prodaju stanovi. U Srbiji do sada nije zabeleženo da komunalna preduzeća od korisnika usluga, na taj način naplaćuju svoja potraživanja.

Javno komunalno preduzeće ''Čačak'' u ima oko 8.000 korisnika. Oko 400 Čačana, za grejanje duguje više od 130 miliona dinara.

Kako do sada dugovanja nekih Čačana za grejanje nisu naplaćena plenidbom pokretnih stvari i zaplenom zarade, u osnovnom sudu u Čačku, doneto je rešenje da se ta mera promeni u prodaju nepokretnosti. Čačanin Ljubodrag Tadić jedan je od onih koji će zbog duga za grejanje ostati bez stana. On ističe da nije bio u mogućnosti da plaća.

"Imao sam snaju nezaposlenu, sina nezaposlenog, deca se rađala, unuci. Nisam mogao da plaćam'', kaže Ljubodrag Tadić.

U javnom komunalnom preduzeću Čačak, kažu da su najredovnije platiše penzioneri, a da svi dužnici nisu iz redova socijalno najugroženijih.

''Nisu samo oni koji nemaju novac, pa zbog socijalnih prilika ne mogu da plate. Ima dosta među njima koji voze dobra kola, imaju stanove, zaposleni su, a neće da plate usluge koje smo im mi pružili", kaže referent za rad sa korisnicima JKP "Čačak" Radovan Gostiljac.

U JKP "Čačak" ističu, da su na drastičnu meru bili prinuđeni jer ni na jedan drugi način nisu mogli da naplate dugovanja koja pojedinačno premašuju 600.000 dinara.

Danko Ćalović, direktor sektora pravnih poslova, kaže da su u pitanju korisnici koji nikada u svom životu nisu platili ništa ovom preduzeću i koje mi nismo mogli niti putem suda, niti na neki drugi način.

"Ljudski, da privolimo da pokušaju da se izvuku iz tih dugovanja i postanu redovne platiše'' , kaže Ćalović.

Isti postupak je u toku za još deset korisnika grejanja, u Čačku, koji takođe imaju velika dugovanja i već ranije donete izvršne odluke suda.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се