Računari za specijalnu školu u Zrenjaninu

Specijalnoj osnovnoj i srednjoj školi "9. maj" u Zrenjaninu, koja školuje đake sa smetnjama u razvoju, kompanija "Beohemija" poklonila je deset računara. Ta kompanija obezbedila je i sredstva za higijenu dovoljna za jednogodišnje potrebe škole.

Nastava u specijalnoj Osnovnoj i srednjoj školi "9. maj" u  Zrenjaninu biće kvalitetnija, profesorima lakša, a učenicima zanimljivija, zahvaljujući poklonu koji su dobili od kompanije "Beohemija".  

Deset računara otišlo je u prave ruke, jer je nastava za učenike sa smetnjama u razvoju zahtevnija, pa je svaka pomoć u učilima i tehnološkim pomagalima dragocena.

"Stari računari su bili veoma spori i jedna čekam da počnem da učim na novom kompjuteru", kaže srednjoškolac Stiven Radu. Zadovoljan je i Miroslav Šanta, učenik smera mašinske struke: "Sada ćemo moći da vidimo i one lekcije koje dosad nismo mogli i da crtamo na računaru."

Osnovna i srednja škola "9. maj" jedina je ustanova za obrazovanje i vaspitanje osnovaca i srednjoškolaca sa različitim smetnjama u razvoju na teritoriji srednjeg Banata.

Nastava u njoj razlikuje se od one u školama koje su deo redovnog sistema obrazovanja, jer se đacima moraju najpre razvijati motoričke ili govorne sposobnosti. "Postoje didaktičke igrice koje nastavnici rade individualno sa đacima. Posebno zbog njih, ova donacija nam je veoma važna", kaže Snežana Oluški, direktorka OSŠ „9. maj".

Društvena odgovornost u lokalnoj zajednici

Izvršni direktor „Beohemije" Slavenko Sekulić rekao je da ta kompanija želi da pokaže šta znači društvena odgovornost:  "Neka ovaj primer 'Beohemije' bude vodilja za sve kompanije u Srbiji kako da postanu društveno odgovorne u lokalnoj zajednici."

"Mi smo srećni što u našem okruženju imamo kompanije koje pomažu onima kojima je to potrebno i lokalna samouprava im je na tome zahvalna", rekao je Mileta Mihajlov, gradonačelnik Zrenjanina.

OSŠ „9. maj" u Zrenjaninu ima 360 đaka i 120 nastavnika i stručnjaka raznih struka. Učenici sa različitim smetnjama u razvoju ovde se najčešće školuju za metalska i tekstilna zanimanja. Računari najnovije generacije biće od velike pomoći upravo zato što će nastavnici moći da primene različite programe koji su kreirani upravo za njih, a učenicima će olakšati praćenje nastave i savladavanje gradiva.

Kompanija "Beohemija" poklonila je specijalnoj Osnovnoj i srednjoj školi "9. maj" i sredstva za ličnu higijenu koja će biti dovoljna godinu dana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара