Читај ми!

Andrea Stojadinov korak bliže Parizu

Na grend slem turniru u Uzbekistanu džudistkinja „Tamiša” Andrea Stojadinov iz Pančeva osvojila je zlatnu medalju koja je približava učešću na Olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine.

Andrea Stojadinov je zlatnu medalju osvojila u pravom trenutku. Prošle godine se mučila sa povredama i sada će sa više samopouzdanja nastaviti novu sezonu.

„Mnogo mi znači zlatna medalja jer nema mnogo takmičara iz Srbije koji se mogu pohvaliti sa zlatom sa grend slema. Do sad sam osvajala tri bronze, a poslednji put sam se popela na pobedničko postolje jako davno. Ovo mi dosta znači i govori mi da dobro radimo i da treba da nastavimo ovako dalje”, kaže Andrea.

U finalu je savladala Portugalku Katarinu Kostu, od koje je do sad stalno gubila, i to u poslednjim sekundama meča zahvaljujući velikom preokretu.

„Bilo je veoma stresno i burno. Međutim, uspeli smo da ostanemo hladne glave i ja i, što je još važnije, ona. Tako da smo korak po korak gradili svaki meč i nismo gubili glavu”, objašnjava trener Aleksa Stojadinov.

Džudo klub Tamiš organizovao je za svoju šampionku malu svečanost. Andrea je prenela svoja iskustva sa takmičenja mladim takmičarima i odmah nakon toga odradila sa njima i trening.

„Volela bih jednog dana da dostignem uspehe naše Andree i trudiću se da budem što bolja. Ona mi pomaže u svakom trenutku”, kaže Natalija Novaković iz DžK Tamiš.

„Od nje možemo da naučimo kako da radimo naporno, da vežbamo i da jednog dana i mi budemo šampioni kao ona”, ističe David Mamojka iz DžK Tamiš.

„Motiviše me tako što i ja radim sa njom i zahvaljujući tome poboljšavam svoj rad i mnogo mi pomaže da budem što bolja”, kaže Marija Penevski iz DžK Tamiš.

Andrea će nastaviti vredno da trenira, jer najvažniji cilj ove godine joj je da ispuni normu za učešće na Olimpijskim igrama sledeće godine u Parizu.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво