Vredne i humane

Radnice jedne zrenjaninske kompanije odrekle se osmomartovskih poklona kako bi pomogle lečenje sedmoro dece.

 

Irena Glišović i Dijana Kostić, dugogodišnje radnice kompanije Drekslmajer u Zrenjaninu, nisu se nijednog momenta dvoumile kada je pokrenuta inicijativa da se novac namenjen obeležavanju 8. marta usmeri za lečenje dece.

"Vrlo smo ponosne, ja i moje koleginice. Radimo u ovom velikom kolektivu i na ovaj način smo želeli da proširimo ideju i da inspirišemo i druge ljude da ovako, na ovaj način usreće one kojima je to potrebno", objašnjava Irena Glišović iz Zrenjanina.

"Smatram da svaka firma ili kolektiv treba da odvoji neki iznos i da pomognemo bolesnoj deci, jer zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu", kaže Dijana Kostić iz Knićanina.

U ovoj kompaniji, koja ima više hiljada zaposlenih, radnice su u većini. Odluku da se odreknu svog poklona donele su nakon demokratskog postupka.

"Sproveli smo anketu među svojim zaposlenima i čak 91,8 posto koleginica glasalo je za to da novac bude preusmeren u humanitarne svrhe, umesto da kupimo poklon za 8. mart", ističe predstavnica kompanije Jasmina Krecul Reljić.

Na osnovu dogovora sa humanitarnom organizacijom novac za lečenje ili operaciju dobiće sedmoro mladih pacijenata sa teritorije grada Zrenjanina. Radnice ove kompanije su i do sada na sličan način pomagale lokalnoj zajednici. Prošle godine kupljena je neophodna oprema za Dispanzer za žene.

 

 

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара