Читај ми!

Novi izgled bolnice u Aranđelovcu

U renoviranje Opšte bolnice u Aranđelovcu Ministarstvo za javna ulaganja uložilo je više od petnaest miliona evra. Tu zdravstvenu ustanovu posetili su ministri Danica Grujičić i Marko Blagojević.

Sagrađena sedamdesetih godina prošlog veka, bolnica u Aranđelovcu posle gotovo pet decenija dobila je novi izgled. U ovoj zdravstvenoj ustanovi, koja se sada prostire na 10.000 kvadrata, leči se oko 100.000 pacijenata iz Aranđelovca i okolnih opština.

„Stvarno je jako lepo, čisto uredno”, zadovoljan je meštanin Aranđelovca, a drugi dodaje da su uglavnom zadovoljni radom u bolnici.

Renovirane sobe, po najvišim standarima, četiri operacione sale, nova oprema. Međutim, nedostaje medicinsko i nemedicinsko osoblje. Trenutno u opštoj bolnici radi oko 330 ljudi.

„Imamo lošu kadrovsku strukturu. Imamo preko 25 specijalista, preko 55, odnosno 60 godina koji u naredne 3-4 godine idu u penziju”, kaže dr Jovan Pikula, direktor Zdravstvenog centra Aranđelovac.

Ministri najavljuju rešenja, ali i dalja ulaganja u zdravstvo.

„Poziv mladim lekarima. U ovakvim uslovima zaista je zadovoljstvo raditi. Mi moramo po unutrašnjosti zadržati lekare, zadržati visokoobrazovane ljude, jer je to način da sačuvamo Srbiju”, kaže ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić.

„Samo iz budžeta ministarstva za javna ulaganja, samo za zdravstvo, samo u 2023. opredeljeno blizu 100 miliona evra od kojih će se obnavljati bolnice, domovi zdravlja", navodi Marko Blagojević, ministar za javna ulaganja.

Ministarka Danica Grujičić posetila je i Dom zdravlja u Aranđelovcu i Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Bukovička banja. Plan je da ta ustanova bude dograđena i da duplira kapacitete.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво